IT 界討論區﹕汪汪!(10)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
fg 18k*12有bonus startup 算唔算低

唔好同我講係做vr

差唔多啦

唔好同我講係做vr

唔好同我講係做vr

差唔多啦

個老頂我應該識 (個名應該係p字頭)
只可以講佢為人唔錯 人工又跟市價 但佢做既野係it黎講係偏門

唔好同我講係做vr

咁我唔知 純講人工18k跑贏大市

唔好同我講係做vr

差唔多啦

個老頂我應該識 (個名應該係p字頭)
只可以講佢為人唔錯 人工又跟市價 但佢做既野係it黎講係偏門

你講Pxxxpple? 我唔係呢間

唔好同我講係做vr

唔好同我講係做vr

我見有d fd有20k up

唔好同我講係做vr

只可以講我果個年代係科大 (其實都係5年前)
都聽到某某engine同學搵到好公司 人工一開波20k 但只係兩三個咁樣
而家通街都係? 點解我咁早出世

唔好同我講係做vr

都聽到某某engine同學搵到好公司 人工一開波20k 但只係兩三個咁樣

咁我估又唔係通街都係嘅

唔好同我講係做vr

咁我估又唔係通街都係嘅

有fd 入ibank又點, 你入唔到, 呢d機會唔係你, 比較黎做乜

唔好同我講係做vr

咁我估又唔係通街都係嘅

有fd 入ibank又點, 你入唔到, 呢d機會唔係你, 比較黎做乜

咁事實而家要20k唔係話真係難成咁
只可以話早幾年IT真係狗,係近幾年先正常返,再加埋通脹係咁上下啦

唔好同我講係做vr

咁我估又唔係通街都係嘅

只可以話早幾年IT真係狗,係近幾年先正常返,再加埋通脹係咁上下啦

20k 0exp 唔係無 係好難說服人俾

唔好同我講係做vr

咁我估又唔係通街都係嘅

20k 0exp 唔係無 係好難說服人俾

我都信有
但應該未去到通街都係咁誇張
fresh grad degree+summer intern
頭先收到個offer
erp consultant
15k 10al 12個月糧 年尾bonus睇表現
我屌 u grad都得15k...
大家點睇?

人工同發展前景 點揀好
fresh grad degree+summer intern
頭先收到個offer
大家點睇?

人工同發展前景 點揀好

頭先收到個offer
大家點睇?

人工同發展前景 點揀好

呢d問題就係答到口臭

公司名又唔開, 點知細公司定係大公司

你咩u都唔講, 點知你係hku定垃圾top up

當個job title 就可以解釋人工同發展, 你當我地係活神仙?
頭先收到個offer
大家點睇?

人工同發展前景 點揀好

呢d問題就係答到口臭

當個job title 就可以解釋人工同發展, 你當我地係活神仙?

學巴打講第一份工好睇價錢,degree salary應該係16k-17k,你而家差1k-2k可能要用2-3年時間先追得返
頭先收到個offer
大家點睇?

人工同發展前景 點揀好

呢d問題就係答到口臭

非三大ugc degree ar!
公司名就唔開啦,但間公司係SAP partner.

咩公司?之前收到個offer一模一樣又係startup

2gb 好易爆..JAVA好大食

重點係唔應該有memory leak

上網睇一睇JVM 講Ram同幾多user 有關係 唔怪得上次有獲話 連線人數太多收皮 但唔識releases 返

如果java 既話可能係冇close到connection

係冇得close咋掛

Btw server 得2GB Ram?家用機都16GB起跳啦

唔關事有時係JVM,系統方面限制左

JVM 有個max heap size
無記錯window 下面 32 bit JVM 得2GB左右
我部機16GB 都係俾得我2GB

https://stackoverflow.com/questions/1434779/maximum-java-heap-size-of-a-32-bit-jvm-on-a-64-bit-os

2gb 好易爆..JAVA好大食

重點係唔應該有memory leak

上網睇一睇JVM 講Ram同幾多user 有關係 唔怪得上次有獲話 連線人數太多收皮 但唔識releases 返

如果java 既話可能係冇close到connection

係冇得close咋掛

Btw server 得2GB Ram?家用機都16GB起跳啦

唔關事有時係JVM,系統方面限制左

JVM 有個max heap size
無記錯window 下面 32 bit JVM 得2GB左右
我部機16GB 都係俾得我2GB

https://stackoverflow.com/questions/1434779/maximum-java-heap-size-of-a-32-bit-jvm-on-a-64-bit-os

巴打心水清,方向出咗話 32BIT
咁睇就不中亦不遠矣………

咩公司?之前收到個offer一模一樣又係startup

做AI的名唔開啦
Startup 22k 20al 冇cs degree
Startup 22k 20al 冇cs degree

應該係sales位啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞