IT 界討論區﹕汪汪!(10)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
200人入面有冇惡哂it狗被炒

之前都炒撚哂喇 見佢jobsdb登廣告都登成年 仲有得炒

今日國泰炒左幾多個IT狗
有冇year 3要搵intern
快D上jijis or 學校搵工網 搵
冇咩人黎in

痴線,揀都唔揀it
係揀都揀hr/admin
又可以同囡囡食飯
it

竟然係用呢個咁19既factor去揀intern
yr3 intern一定要搵大firm做 最好mnc
博佢return offer
我會建議報big4既1yr intern
it仔想前途好的話 個人prefer consulting同risk既career

有咩用 big4駛撚做intern咩,有手有腳都收
做Accenture果D好過啦 不過Intern間公司真係愈大愈好
startup好難請到YR3
各位點睇 Network 呢行
做左呢行就快一年
唔知有冇前途可言
今年可能去考埋張 CCNP 同 CISSP

點解咁多networking人會想考CISSP明明唔關事

我做D野叫關事
我搞埋IPS 同 Firewall
問過公司D人係 Certified 到
同埋聽講而家 CISSP 係值錢過 CCIE

係一定值錢D,但邊有咁易考

炒IT狗都唔炒D ON9空姐

炒晒

炒IT狗都唔炒D ON9空姐

空姐唔夠人邊會炒

炒晒

炒晒咪又係請番d
炒晒咪又係請番d

毒撚係咁賤 無計
年年一大車it毒撚fg

炒晒咪又係請番d

毒撚係咁賤 無計
年年一大車it毒撚fg

炒晒方便外判

離職員工可獲離職補償,包括最多額外12個月薪金
最多12個月
即係有機會係0
it9 應該係0補償
大家點睇microview telecom 呢間公司
it狗真係好低賤
永遠比人睇唔起
以及整個資訊科技部全體員工
岩岩入職班GT點算
岩岩入職班GT點算

未過probat 唔洗補錢 多謝哂IT狗
岩岩入職班GT點算

未過probat 唔洗補錢 多謝哂IT狗

汪汪汪!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞