IT 界討論區﹕汪汪!(10)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
係學校見左合作兩間公司
一間大公司 一間細公司
大既就offer 12k
細既9~10k 仲要話唔好計較咁多 想搵得多就去戰爭地方 仲要話個到會offer你20k

大把毒撚做
你放心
冇人做 佢都唔會哂時間來做show
呢d垃圾job fair一次都冇去過
係學校見左合作兩間公司
一間大公司 一間細公司
細既9~10k 仲要話唔好計較咁多 想搵得多就去戰爭地方 仲要話個到會offer你20k

係學校見左合作兩間公司
一間大公司 一間細公司

你定啦 大把傻仔會入

係學校見左合作兩間公司
一間大公司 一間細公司

係學校見左合作兩間公司
一間大公司 一間細公司

你勁 != 人地勁
係學校見左合作兩間公司
一間大公司 一間細公司

係學校見左合作兩間公司
一間大公司 一間細公司

你定啦 大把傻仔會入

係學校見左合作兩間公司
一間大公司 一間細公司

你勁 != 人地勁

係學校見左合作兩間公司
一間大公司 一間細公司

你勁 != 人地勁

degree or hd
佢似係講緊hd
係學校見左合作兩間公司
一間大公司 一間細公司

你勁 != 人地勁

算啦, 唔好再講
你講太多事實,一間又話你吹
舊登it po班人講到口臭
個個fg仔唔信
佢地先開始玩野話fg輕鬆30k

人地要搵12k 你又阻唔到人

1年就走啦,仲3年

第一份工既人工好緊要,千奇唔好聽d人話「拎經驗唔好計較人工」

依家班廢青太急功 下下計錢

yes 千祈唔好信咩12k->20k
咁你第一份有能力搵15k(or up)
點解我仲要哂一年做12k 果d所謂intern

第一份糧爆得愈高愈好
寧願3個月空白期都咪做12k工
其實it fg 15k(or up)真係唔難

有個degree,有手有腳 乜都唔識 15k up, 真心不騙

個個都話咩都唔識都有咁高.到真係咩都唔識又話你咩都唔識做咩入黎

其實一般講緊有「degree」「乜都唔識 」。係講緊IT related degree fg呀
上面有人話自己唔識IT無任何it language knowledge見programmer
咁第一時間當然係問佢做乜9。

基本上任何IT related degree都會有最basic的programming course。最基本if else for loop while loop都唔知係咩就去見programmer
起碼都要去到有oop concept先好去見p啦大哥
係學校見左合作兩間公司
一間大公司 一間細公司

你勁 != 人地勁

算啦, 唔好再講
你講太多事實,一間又話你吹
舊登it po班人講到口臭
個個fg仔唔信
佢地先開始玩野話fg輕鬆30k

人地要搵12k 你又阻唔到人

好簡單 各位FG 我地講咩冇所謂 出年成班同學食下飯 大家compare下自己個價 睇下點 上個post有人post埋poly 上年個Avg人工

係學校見左合作兩間公司
一間大公司 一間細公司

你勁 != 人地勁

佢似係講緊hd

係學校見左合作兩間公司
一間大公司 一間細公司

你勁 != 人地勁

佢似係講緊hd

一陣去in 馬會 technical support 14k 是咪太低。。。
ou 17 fg

一陣去in 馬會 technical support 14k 是咪太低。。。
ou 17 fg

HD睇下係咪肯做下project果班
你project又唔做,lab又唔交
點好似上面果位hd ching搵15k?

你連學校考試測驗搞唔店
浪費你老母d錢同你自己時間
的埋心水去考個保安牌或者做洗碗

留係it界搵10k真係浪費左你
(i大真係好多呢d人唔是講笑)
ou 17 fg

ou 17 fg

你勁 != 人地勁

佢似係講緊hd

係學校見左合作兩間公司
一間大公司 一間細公司

你勁 != 人地勁

佢似係講緊hd

hd 兩年返機房個底都有萬一蚊,加埋通宵都萬四銀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞