IT 界討論區﹕汪汪!(10)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike

做左3個月先講
工都未開咁快諗跳

interview 咪請假去in 囉,無問題,你試用我,我試用你姐嗎,個期係雙向嫁。。。。

做左3個月先講
工都未開咁快諗跳

做左3個月先講
工都未開咁快諗跳

interview 咪請假去in 囉,無問題,你試用我,我試用你姐嗎,個期係雙向嫁。。。。

其實 technical support 白紙fg 人工最低幾多?
我個fd話Ts人工係得12,3k架炸。得p仔人工先有15 6k。。。

你有冇degree? HD12,3差唔多 不過入左去做耐左就好難返轉頭 而且冇得好似打code咁跳point

ou computing fg
見咁多fg,我分享下做狗心路歷程

degree非三大非cs唔識oop

大公司做p仔
fg: 12k
一年後: 13k
一年後: 18k
一年後: 19k
一年後: 25k

頭2年當交學費,柒事只能回味

做左4年野,人工差幾k其實唔太重要
最緊要份工夠hea,唔需要ot

今時今日,遲返準時走,返工做自己嘢
得閒搞下自己副業仲好

上面果位hd巴打已經
搵緊你第2年錢
如無意外 佢做一年再跳
已經等於你既第4年錢

自己知自己咩事
水泡科,3年u,關於it淨係讀過C
貪份工hea

其實計埋副業,收入好過好多人

大公司做p仔

得閒搞下自己副業仲好

大公司,365日都請緊人,jobsdb實有post,我當年都係jobsdb搵

大公司做p仔

得閒搞下自己副業仲好

上面果位hd巴打已經
搵緊你第2年錢
如無意外 佢做一年再跳
已經等於你既第4年錢

自己知自己咩事
水泡科,3年u,關於it淨係讀過C
貪份工hea

其實計埋副業,收入好過好多人

你想知可以send俾你
不過如果你貪份工hea,要睇運氣

同一間公司同一層,唔同team文化可以完全唔同,我拾野準備放工,隔離可能準備緊半夜做pcr

其實 technical support 白紙fg 人工最低幾多?
我個fd話Ts人工係得12,3k架炸。得p仔人工先有15 6k。。。

你有冇degree? HD12,3差唔多 不過入左去做耐左就好難返轉頭 而且冇得好似打code咁跳point

你學校舊年p 仔個mean 都已經係十六k, 有師兄十七、十九k , 咪聽你同學鳩up

你學校舊年p 仔個mean 都已經係十六k, 有師兄十七、十九k , 咪聽你同學鳩up

做左3個月先講
工都未開咁快諗跳

召喚 咸蛋abc 巴打
有野想問你

唔好入Hactl做developer

想問你nexusguard啲野
你嗰陣in咗幾多次 同埋你有無accept到個offer

咁點解唔直接搵份15k?
要我食住屎做12k先真狗都唔屌

你係有比d心機讀書
grad左一個月內都搵唔到?
咁點解有d人未grad已經有公司揮緊手
你又唔得?

我有個朋友...

其實好工係有,流失率低,好講時機夾唔夾
召喚 咸蛋abc 巴打
有野想問你

召喚 咸蛋abc 巴打
有野想問你

我未in完阿 你係咪second in完就俾offer
有冇人講下ASM 其實點
召喚 咸蛋abc 巴打
有野想問你

笑到仆街

笑到仆街

召喚 咸蛋abc 巴打
有野想問你

要見幾多個manager 巴打有其他嘅offer?
召喚 咸蛋abc 巴打
有野想問你

好驚咩你 吹下水姐

有舊同事第一份工係果到做過
3年前就15k起 (degree)
召喚 咸蛋abc 巴打
有野想問你

好驚咩你 吹下水姐

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞