IT 界討論區﹕汪汪!(10)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike

小心佢直接收走你個Offer

data structure,algorithm,oop,database,networking,operating system,discrete math,design pattern
上乘少少可以讀下compiler, principle of programming
呢堆野學左唔會令你即刻識變寫某隻language,但令你學識點運用d language用得更好,同寫 cleaner and better code

內功係咩網睇?都係github?

上online course,睇經典既入門教科書 ,得閒就拎出黎回味下
例如algo 入門可以睇introduction to algorithms(CLRS)

有無邊個網推薦下 好擔心要睇幾耐先學到

你本身讀緊咩?
如果咩底子都無可以試下玩下free code camp先

本身讀多媒.但學過下 但都成年幾無掂 都唔記得7788
都唔知咩叫底了

你仲係學生? 想學黎入行?
如果係咁我建議你玩下free code camp拎下多D經驗,做下多D project

我啱係學生啦.16年畢左 ive仔

早晨

Wa 3年 人工double
1年轉一次工?定有升職

1年轉一次工?定有升職

同溝女一樣, 當個offer係女神, 你只會變成兵仔任佢鍊
有無巴打可以講一次program 分邊幾種?要點學 同埋學咩先做到p 同埋睇邊學最好?

你讀緊U?
學好內功先, 外功你多D 寫code,上github睇下人寫野就得

咩叫內功
無u讀

HD?
HD/IVE都無講條撚咩
有無巴打可以講一次program 分邊幾種?要點學 同埋學咩先做到p 同埋睇邊學最好?

你讀緊U?
學好內功先, 外功你多D 寫code,上github睇下人寫野就得

咩叫內功
無u讀

HD?

Yes HD
點解咁撚多人係出面撈唔掂就走入黎話學咩咩coding 好
但又無聽過醫生護士civil 會咁樣
睇下香港IT幾撚低賤
同溝女一樣, 當個offer係女神, 你只會變成兵仔任佢鍊

識揀一定係溝多幾條女

你讀緊U?

咩叫內功
無u讀

HD?

Yes HD

java 先囉
其實都好睇你想做D咩
不過咁,你都要show到比你睇你真係識用就真係要整到某D野出來
利申咩都唔識

1年轉一次工?定有升職

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞