IT 界討論區﹕汪汪!(10)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
大家學program 有咩秘訣

非CS degree 討唔討論得

google

youtube 片

對撚著d code 望

認真
有時間可以讀少少compiler
讀完會更加明一啲好抽象既concept
variable scope, closure
早晨
上左車先發現紅雨
上左車先發現紅雨

到左
上左車先發現紅雨

到左

好早返到了
上左車先發現紅雨

到左

好早返到了

塞車中
而家返工點會塞
唉屌濕撚晒,唉唔撚驚
黑雨
黑雨收工未?
黑雨收工未?

Remote同office做 你選
大家學program 有咩秘訣

非CS degree 討唔討論得

google

youtube 片

對撚著d code 望

認真
有時間可以讀少少compiler
讀完會更加明一啲好抽象既concept
variable scope, closure

Youtube 睇邊個好?
有無巴打可以講一次program 分邊幾種?要點學 同埋學咩先做到p 同埋睇邊學最好?
有無巴打可以講一次program 分邊幾種?要點學 同埋學咩先做到p 同埋睇邊學最好?

學java夠啦

學java夠啦

主流:
java
c#
javascript

種類大約可分
procedural programming
object oriented programming
functional programmimg

學java夠啦

主流:
java
c#
javascript

種類大約可分

c++ sql

學java夠啦

主流:
java
c#
javascript

種類大約可分

之前讀個陣寫過game 係咪等於用晒3個?

學java夠啦

主流:
java
c#
javascript

種類大約可分

之前讀個陣寫過game 係咪等於用晒3個?

咁用冇關係 你用Gamemarker 都係寫game 問題係你識咩language
有冇人可以講下nowTV programmer
或者佢地有咩application

你讀緊U?
學好內功先, 外功你多D 寫code,上github睇下人寫野就得

你讀緊U?
學好內功先, 外功你多D 寫code,上github睇下人寫野就得

HackerRank?

你讀緊U?

咩叫內功
無u讀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞