IT 界討論區﹕汪汪!(10)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike

你肯定間航空公司唔會好似國泰咁hea兼炒哂成team就去啦,捱兩年轉title做多半年然後轉工

若然你覺得有野學值得留咪留耐d

多謝上面位巴打解答我問題
Pre sales先係最撚低賤
commision收足,日日身光頸靚
但連自己賣緊咩都唔知
對住個客淨係識得 係係係 得得得
overcommit左個客就要tech佬死掂佢
touch wood爆鑊就淨係識得追你status
試過俾班撚屌催然後俾我b&w屌返佢轉頭
窒返佢點解拖左個客咁耐,然後今日先叫我搞?
Pre sales先係最撚低賤
commision收足,日日身光頸靚
但連自己賣緊咩都唔知
對住個客淨係識得 係係係 得得得
overcommit左個客就要tech佬死掂佢
touch wood爆鑊就淨係識得追你status
試過俾班撚屌催然後俾我b&w屌返佢轉頭
窒返佢點解拖左個客咁耐,然後今日先叫我搞?

Sales 不嬲係咁,話之你死

IBM OT到仆街 加成日要返夜

做IT 仲易OT+ 日夜都開工
Fixing the computer guy posture
各位坐好啲
http://kaasplateau.com/stretches.pdf

睇你做咩IT啦 唔係間間都要OT既
中大型金融公司呢類係前途好之餘
都比較少OT
IBM真係做到隻狗咁 前景卻唔成正比

都比較少OT

一般In-house 好少OT 但你2x幾歲人就想去依d地方退休咩...

都比較少OT

一般In-house 好少OT 但你2x幾歲人就想去依d地方退休咩...

前途好? 人工加咁慢
m記2016考docker command
m記2016考docker command

邊個識 open book呀
早晨
早晨

IT狗
我prefer in-house
不嬲付出唔成正比
vendor(多數)有番工冇放工
又要對著D sales, BA果D無tech既人
in-house 唔同啦大家同聲同氣

18k vendor, 16k in-house
我揀16k
不嬲付出唔成正比

我揀16k

其實做in house 識擦鞋都上到位, 又唔洗追咁多tech野係幾好
不嬲付出唔成正比

我揀16k

其實做in house 識擦鞋都上到位, 又唔洗追咁多tech野係幾好

咪係, 有人唔做,做狗都有
不嬲付出唔成正比

我揀16k

inhouse都有sales ba
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞