我個ex係我其中一個sp

553 回覆
461 Like 29 Dislike
雖然我尋日先見完呀柏,但今日都係忍唔住搵呀成,我有好多問題想問佢

呀成每次都會早到,佢話唔可以比女仔等,女仔係要比人錫

都唔知點解佢咁好,Hailey都唔鐘意佢

對一個人太好,係唔會比人珍惜

「喂,呀成」我係佢後面拍佢膊頭,佢嚇到跌左部電話落地下

「你睇咩睇到咁入神呀?」我笑住問佢

佢彎低身執番部電話,遞左比我睇

係佢同Hailey既whatsapp chat room,入面得呀成講野,Hailey一句都無應過

我望一望呀成,佢個樣好灰,好似成個世界冧左落黎咁

「明明佢尋日仲有應我架⋯」呀成個樣好無辜,好似唔知自己做錯咩事而比人鬧既細路仔咁

「我地番屋企先講啦」我摸一摸呀成個頭,翹住佢行
留名
睇到心好痛流晒馬尿

成日凝住男朋友好快會話淡左分手
佢IG好多女 未一齊個時成日搵女成日Flirt
我都只係其中一個比佢Flirt中既女
凝住而家對我幾好都只係幾個月既事
好快就因為新鮮感搵第二個
佢到而家仲係咁like啲女相 explore成日彈啲女出黎
好想分手等自己第時冇咁傷
但就咁叛佢死刑好似太自私太武斷
一諗分手就喊到仆街 諗佢Flirt女又喊到仆街
睇到心好痛流晒馬尿

你唔好咁啦 佢同左你一齊仲有flirt女?
既然佢揀左你無揀其他女 咁你應該對佢有啲信心
珍惜同佢一齊既時間 唔好諗咁多
就算遲啲真係分手 起碼一齊開心過
成日覺得好快散就真係會好快散架
我同呀成每次見面都係係佢屋企,因為佢一個人住,好方便

所以我都當左佢屋企係自己屋企咁

我坐上床上面拍一拍隔離個位,示意佢上黎

「我尋日先同Hailey出完街,佢仲同我講好開心架,今日就無應過我」呀成灰心喪氣咁訓左係我大脾

「即係佢部新電話係你買架啦?」我反左反白眼

「係呀,佢話佢部iphone6s壞壞地」

一隻字:兵!

我好想咁樣同呀成講,不過我諗有啲事唔洗講出口,佢自己都會明

無謂講出黎逼佢面對現實

「咁你想佢再同你出街再應你,唯有再買野比佢啦」我好無奈咁笑住摸佢個頭,好似安慰緊小朋友咁

「咁上次你咪話有個咩⋯Alex追緊佢既?佢地點呀?」

「前幾日車左Hailey上飛蛾山睇夜景喎,實際做左啲咩你自己諗」

我地從來唔會呃對方,只要係關於呀柏或者Hailey既一定會如實講出黎

「呀!我輸左係無車到呀!」佢大嗌

佢好大力咁攬實我,將個頭埋左係我個胸到

我再摸一摸佢個頭,佢碌大對眼望住我,「黎料啦」
屌睇到眼濕濕
呀成除左我件衫,用單手解開我個bra

然後用力咁吸啜我乳頭,再用條脷不斷來回舔

乳頭係我最敏感既地方,我忍唔住呻吟,「呀⋯好舒服」

我伸手解開佢條皮帶,除左佢條褲

佢已經扯左,我用手上下擢左幾下,然後由袋底開始舔上龜頭

我對住呀成笑左笑

佢用兩隻手捧住我塊面,笑到對眼瞇左敏一條線「你好正呀,Hailey」

每次搞野個時,佢都會當我係Hailey

雖然成件事好痴線,但我無咩所謂,反正我又唔係鐘意佢

不過就睇得出佢真係好愛Hailey
完事之後,我地訓係床到傾計

「呀柏做咩咀鐘意佢女朋友既?之前都唔係咁架」我忍唔住問呀成

「佢話以前啲女朋友都係比佢食住,咩都就哂佢,所以好快就厭。但依家呢個好唔同,成日去蒲,又有好多男仔埋身喎」

呀成講到自己都一臉疑惑,「反而咁鐘意個咁既女仔?」

我就係個啲對佢好,所以佢唔鐘意既人

「呀柏,食得啦」我係廚房大嗌

呀柏即刻放低個手制,急急腳走過黎廚房從後攬住我,「嘩!好香呀」

「緊係啦,我煮架嘛」我笑左笑

「我講緊你呀」佢錫一錫我隻手

「仲講!快啲拎出去食啦」我笑住咁抆佢耳仔

個時所有事都好簡單,簡單得好幸福

依家諗番起,幸福得好痛心

佢慢慢覺得慣左,對佢好係理所當然,所以唔識珍惜

食得啦」我拎埋碗麵去佢面前,佢都只係掛住打機

我無出聲,坐左係佢隔離

「得啦,陣間食」佢對眼一直望住電腦螢幕,無望過碗麵,始終都無望過我

最後碗麵放左係到一個鐘,已經發漲哂

佢叫我扔左佢,佢嗌外賣

人始終都係犯賤

佢表現到好鐘意你,你偏偏唔會鐘意佢;相反,佢表現到對你好唔上心,你就會好在意佢
睇到心好痛流晒馬尿

唔肯定⋯我唔會check佢手機
淨係見到大半年前我地未識個時啲dm
但佢而家對我好好 發脾氣又會氹我 去邊又有交代
我自己就好憎狗公 周圍抄牌flirt女個啲
但睇完佢啲chat之後我發現原來我男朋友都係個咁既狗公

個樓係咪真人真事 鄧樓豬心痛
嗰故每一句都同發生緊係我身上嘅一樣
只不過男女掉轉

巴打你有賺啊

真係咩
當你每次做嗰陣 或者一齊出街都好 你都知佢係利用緊你

之前試過中意一個男仔 無扑過但都做過啲sexual嘢 有完一次佢就開始要求第二次第三次 我後來已經唔想理佢 知道佢只係利用我 但佢講到好掛住我好想見 我就心軟同佢再出一次街 點知行多一陣佢又暗示不過我拒絕左 真係對佢好撚失望 返屋企直接block左佢

唔好信狗公話掛住你 為左氹人扑野咩都講得出
睇到心好痛流晒馬尿

唔肯定⋯我唔會check佢手機
淨係見到大半年前我地未識個時啲dm
但佢而家對我好好 發脾氣又會氹我 去邊又有交代
我自己就好憎狗公 周圍抄牌flirt女個啲
但睇完佢啲chat之後我發現原來我男朋友都係個咁既狗公

個樓係咪真人真事 鄧樓豬心痛

你信佢依家唔係狗公會開心啲
Lm
我望住個天花板,諗番起以前同呀柏既回憶,個心好似那埋一舊咁

「我好想放棄,唔想再同呀柏糾纏落去⋯」

「但你做唔到」呀成幫我講埋下一句

我對住佢苦笑,佢真係好了解我

「其實呀柏點都唔會同番我一齊,得我一個放唔低有咩用」

「不如你試下唔再覆呀柏,我都試下唔再搵Hailey」呀成突然好認真咁講

「每次都係咁講架啦,有邊次係做到」

好似減肥咁,每次都話食埋呢塊薯片唔再食

好似打機咁,每次都話打埋呢舖唔再打

每次我都話同呀柏出埋呢次就唔再出⋯

而每次都係得個講字

呀成遞左部電話過黎,原來呀柏岩岩係ig po左佢攬住女朋友影既自拍

相入面佢地兩個都笑得好燦爛好甜蜜

Caption係And when you smile, the whole world stops and stares for a while

係Bruno Mars既Just the way you are,係佢最鐘意既歌,係佢以前成日唱比我聽既歌

以前我地都成日影相,大家都笑得好開心,有佢就好似有哂全世界咁

不過都係以前既事,依家物是人非

呀成用隻手遮住個電話螢幕,「你比人強制退出左呢場遊戲啦」

好似 真係好似
我番到屋企,攰到即刻攤係床到

明明全日好似咩都無做過,但就係好攰

應該係話個心好攰

成個腦都係呀柏同佢女朋友個笑容

個心好似比人掏空左咁

我好想令佢開心令佢笑嗰個係我,可惜唔係⋯

為左唔好令我亂諗野,呀成約左我聽日出去玩

好似係第一次唔係作為sp咁見面

諗番起我同呀成會做sp既原因好簡單

呀成同Hailey分手個晚,我去左呀成屋企安慰佢

佢飲到好醉,當左我係Hailey

有左第一次,自然就有第二次第三次⋯

係好mk好兒嬉咁開始左呢段關係

可能其他人會覺得我好隨便,但我覺得大家各取所需,無任何問題
算吧啦
有第一個sp 就會有第二第三個... 然後到某個點發現自己已經翻唔到轉頭... 永遠都做唔到潔身自愛....
對個sp沉左船
近排聽到佢有新對象 好唔開心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞