我個ex係我其中一個sp

553 回覆
461 Like 29 Dislike
幾個月之後,呀成話呀柏同珊珊散左,原因係淡左

我以為淡既會係珊珊,點知都係呀柏

世界很簡單,人類很複雜

因為呀柏,我明白一個人變心可以快過換衫,而且係唔會有任何原因就判左你死刑

「你唔好成日咁快拒絕人啦,比啲機會人地同埋自己先得架」呀成好勞氣咁話我

「我對愛情無哂信心啦」我一路碌ig一路講

「唉,都係等你放低左呀柏先啦」

呢個時候,我收到一個whatsapp,「今晚得閒?」

係呀柏

我個身震左震,佢竟然搵番我
幾個月之後,呀成話呀柏同珊珊散左,原因係淡左

我以為淡既會係珊珊,點知都係呀柏

世界很簡單,人類很複雜

因為呀柏,我明白一個人變心可以快過換衫,而且係唔會有任何原因就判左你死刑

「你唔好成日咁快拒絕人啦,比啲機會人地同埋自己先得架」呀成好勞氣咁話我

「我對愛情無哂信心啦」我一路碌ig一路講

「唉,都係等你放低左呀柏先啦」

呢個時候,我收到一個whatsapp,「今晚得閒?」

係呀柏

我個身震左震,佢竟然搵番我

你吾好理個仆街仔呀
又live了
Live左
仆街柏想點樣
呀成見我呆左咁,就搶左我部電話黎睇

「佢又搵番你?你唔好同佢出去呀」呀成好嬲咁

「但我好想見下佢⋯」我唔敢望住呀成,細細聲咁講

狗改不了吃屎,人始終都係咁犯賤

「你醒下啦」呀成好大力咁捏我塊面,「我幫你覆佢!」

我點樣搶都搶唔番部電話,「你覆左咩呀?」

「我叫佢鳩痕就自己r下」佢好嬲咁講

「哈哈!好小學雞呀!」我忍唔住笑左出聲

「其實你部電話咁舊,都差唔多要換電話啦」佢突然好認真咁

我仲未反應得切,佢已經浸左我部電話落杯水到

佢好大力咁捉實我對手,我點反抗都反抗唔到,我眼白白咁望住部電話化為烏有

「乖啦,我為你好咋」呀成攬住我,好似摸小朋友咁摸我個頭

我攬住呀成喊左好耐,好似將一直以黎抑壓係個心到既唔開心都喊哂出黎

咁就無哂同呀柏既相,得番啲以前po係ig同fb既相

雖然好嬲呀成一意孤行浸壞我部電話,但如果唔係佢,我可能真係會又再見番呀柏又重蹈覆轍

我知道我唔可以再留係原地再行番以前條路,我點都要向行
好痛
覺得阿成好好
希望阿成係男主
好痛睇到 寫得好好
果時斬䌫過左幾個月之後
佢又係突然揾我問我聽晚得閒?
好彩個朋友岩岩係隔離禁住左我令我清醒
直接回左句唔撚得閒
雖然到今日都未完全放低
但起碼冇再傷落去 真係要多謝個朋友
啊!
個次換左電話之後,我連電話號碼都換埋

既然都無哂以前啲野,索性重新出發

之後,我同左呀成一齊

日子過得好平淡但好幸福,我地知道對方唔會比傷害大家,呀成都對我好好

「呢隻色好唔好睇?」呀成拎起件短袖衫問我

「麻麻地喎,h&m啲款好似靚啲」

「去個邊睇下啲帽先啦」呀成拖住我行

我拎左頂有貓耳既帽戴落佢個頭到,「好得意呀!」

佢望一望塊鏡,扮貓叫左一聲,「喵~」

我笑到個肚好痛,退後左幾步

點知唔小心撞到人,我即刻擰轉身,「唔好意思呀」

「咦⋯」

原來係Hailey

我好開心咁攬住佢,「好耐無見啦!你成年無搵過我囉!人間蒸發!」

Hailey好尷尬咁望住我,又望一望周圍,「係呀⋯你地拍拖呀?」

呀成企係我後面無出聲,我見佢好尷尬咁,「下次再講,我地走先啦,你再約我啦」

呀成拖住我行左幾步

「試唔岩呀,走啦Hailey」有把聲係背後響起

把聲好熟悉,我同呀成即刻擰轉頭望

見到呀柏笑得好開心咁攬住Hailey

Hailey好尷尬咁望住我地,呀柏先留意到我同呀成係到

呀柏呆左咁望住我同呀成拖手

我地都呆左咁望住呀柏攬住Hailey

呢個世界發生咩事?

[完]
仲以為會講多啲啊柏搵番心靈之後既糾纏點解要咁快完
我都想問發生咩事
唔好咁快完呀我仲想知之後點
琴日咁傷感。。今日就完左
唔好完喇!好好睇
多謝各位支持 遲啲會出另一個故 講呀成同hailey 希望大家繼續支持
最後成個葉念琛ending咁

end得咁突然
真係完得好突然
接受唔到

Agger

Agger

個故本身都少少葉念琛既⋯⋯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞