我個ex係我其中一個sp

553 回覆
461 Like 29 Dislike
加速
好慘 但好好睇
睇到好sad
推推推
加速加速
留名
好慘 希望唔好係真人真事
好慘 希望唔好係真人真事

對於好多人嚟講 個故係講緊佢地
睇到好想喊
留番少少樽鹽俾自己啦
lm
留番少少樽鹽俾自己啦

樽鹽一早係求佢唔好走既時候倒左啦
我個sp係我其中一個ex
留番少少樽鹽俾自己啦

倒哂 比佢氹兩下 個心都軟埋
明知佢有女朋友都仲係信佢會番嚟
lm
留番少少樽鹽俾自己啦

倒哂 比佢氹兩下 個心都軟埋
明知佢有女朋友都仲係信佢會番嚟

本性難移 賤男係唔會變好人
成程飯我都無出過聲,一直低頭食自己碗麵

呀成同佢地有講有笑,我好似搭枱咁

五隻土匪雞翼四個人分,都係分唔勻

呀柏望一望我地,一下夾住左隻雞翼,同以前一樣

唔同既係,佢夾左比珊珊

珊珊即刻用左手手臂好大力咁箍住呀柏條頸,然後用右手夾番隻雞翼比佢,「你想食就食啦」

呀柏好似好小朋友咁露出個好滿足既笑容,「咁番到去打機我讓下你啦」

我第一次見呀柏露出咁既表情

「我邊洗你讓呀!我仲勁過你啦!」珊珊更加用力咁箍住呀柏條頸

呀柏個樣好痛苦,伸手扯住珊珊啲頭髮,「痛呀」

珊珊好得戚咁笑,「知驚未?」

「知啦知啦」呀柏扁哂咀

珊珊鬆開手,先醒覺我地係到望住

佢笑住講,「哈哈,比你地睇到我地打架添」

望住佢地,我個心好似比針拮咁,但我終於明點解呀柏咁鐘意佢女朋友

如果我係男仔,都會比佢吸引住

如果當初我用另一種方式對呀柏好,唔係咩都就哂佢,結局會唔會唔一樣呢

好想所有事可以重頭黎過,我重新認識呀柏,再同佢一齊

可惜無可能,一切都係曾經

我諗呀柏帶女朋友出黎,係想話我知佢依家好幸福,已經有另一個人代替我既位置

佢知我親眼見到先會徹底死心
Live左出文
嗚嗚 睇到好心酸
好慘
留番少少樽鹽俾自己啦

誰不曾用過卑微的詞彙想留住誰
睇住ex帶條女黎
個刻嘅心情係幾咁痛苦
快啲加速傷心
「唔記得左買左飛睇戲添,我同Zero走先啦」呀成望一望隻錶,突然咁講

「下!咁快!仲未同你地傾完計喎」珊珊好似有啲失望咁

「唔好阻住人地啦」呀柏一路食雞翼一路講

「咁⋯不如我地交換ig先啦」珊珊遞左佢部電話比我地

呀成好快咁幫佢follow左我地,就拉住我走

「咁我地下次再見啦!」珊珊笑住咁同我地揮手

而呀柏一直望住部電話,無望過我地

出到去,我問呀成「幾時買左飛架?」

「冇買呀,諗住救你出火海咋嘛」

雖然依家先救已經太遲,我已經難過到流哂血,但總好過再繼續係個到望住佢地

再留係個到我應該會窒息

我拎住部電話,猶豫左好耐要唔要follow番珊珊

呀成一手拎左我部電話,㩒左follow個制,「當比個原因自己放低呀柏啦」
「如果珊珊唔係同呀柏一齊,你估你會唔會鐘意佢?」我好好奇問呀成

「如果我以前唔係同Hailey一齊,你估你會唔會鐘意我?」

我知呀成咁問唔係因為鐘意我,係想轉移視線

佢可能真係會鐘意珊珊,因為佢同Hailey好似

我笑左笑,「唔會啦。我以後都唔鐘意人啦,好攰好辛苦呀」

我好似唔再相信愛情

人話變就變,無人可以保證自己唔會變心

投放好多感情好多心機,最後得到既反而係絕望同難過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞