我個ex係我其中一個sp

553 回覆
461 Like 29 Dislike
仆街唔小心禁入黎就追到live添
係咪就結局?
推呀
文呢
我一路翹住呀柏一路好認真咁睇衫,而佢就一直低頭㩒電話

「你睇下呢件靚唔靚?」我隨手拎左件白色一字膊拼係個身到問佢

佢視線繼續望住部電話,無理我

我一手搶走左佢部電話,放左入自己個袋到,然後抆住佢耳仔,「唔準再玩呀」

佢好無奈咁反左反白眼,「想點姐」

「呢件幾襯你喎」呀柏笑住拎左條黃色花花連身裙拼上我個身到

「咦,成個呀婆咁」我笑住咁打佢

我拎起條黑色褸屌裙拼落佢到,「你著呢個都幾索」

「條裙咁短好怕醜呀」佢扮女仔聲好嗲咁講

我笑到眼水都標埋出黎,以前同呀柏行街都好有樂趣,可惜今時唔同往日

「你睇下呢件靚唔靚先啦」我拉住佢去塊全身鏡前面

鏡入面我笑得好燦爛,翹住佢好開心咁,而佢就一臉好苦悶既樣

我地好似情侶咁,女朋友行街行得好興奮,男朋友完全唔想陪女朋友行,覺得好悶

可惜只係好似情侶,我清楚知道我地唔係情侶,都無機會再做情侶

做番同一件事,相隔半年已經可以差好遠
留名
雖然而家同男朋友好開心
但真係好睇到要留名
出快啲文得唔得啊
成日live咗等得好辛苦
睇到好心up
睇到好心up
望住鏡入面既我地,我忍唔住講左句,「我地都幾襯呀」

「係咩」佢無心裝載咁講

我拎部電話出黎,對鏡影左張相

佢皺哂眉頭咁講,「你咪po ig呀」

「我知啦」我望住張相笑左笑,心滿意足咁收番埋部電話

我知我地出街係唔可以比人知,只係想好好咁保存僅有既回憶

「走得未」佢好唔煩耐咁行埋左一邊

我笑笑口咁走埋去拉走佢,「行啦」
Live咗
冇咁既經歷 但都好心Up 同埋好小睇依類故 有冇多啲介紹下
得咁少既
我地企係innisfree門口,我點拉都拉唔到呀柏入去

「又行乜呀」呀柏黑哂面

「陪我行埋呢間啦」我扁咀望住佢,我拖住佢對手fing黎fing去

「唔行」佢一下撥開左我隻手

佢有幾唔鐘意我先會做呢個動作呢

我好似做咩都無用,因為佢根本唔鐘意我

我勉強露出笑容,「唔行⋯咁我地去食野呀,我好肚餓」

我覺得自己又好似一隻狗

「唔食」佢面無表情咁講

我覺得自己好似一隻被遺棄既狗

我望住地下,忍住啲眼淚

原來想同佢行下街食個飯,咁簡單咁小既事係咁難做到

「你唔好係到哂我時間啦」

呀柏一句說話好似一巴掌咁樣打埋黎

我好期待同佢出街,一直目不轉睛咁望住佢,唔想望少佢一秒

而佢,同我一齊多一秒,都覺得係浪費時間

呢一刻,我已經唔知自己可以點做,我好無助好痛苦
點解主角要咁對自己 慘
好掛住我ex
就算佢幾仆街 講野有幾賤都好
我都唔捨得 可惜佢有新仔
我什麼都不是
Live左 真係睇到好心up
睇到好心up
好想心靈會醒,唔好再傻落去
唔好意思 "我ex係我其中一個sp"
即樓主唔止一個sp?
公廁?

同"我係我ex其中一個sp"唔同喎
利申: 只睇咗頭一小段
無追po sorry.
有文未
唔好意思 "我ex係我其中一個sp"
即樓主唔止一個sp?
公廁?

同"我係我ex其中一個sp"唔同喎
利申: 只睇咗頭一小段
無追po sorry.

唔追文仲要問
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞