我個ex係我其中一個sp

553 回覆
461 Like 29 Dislike
從來沒我份 犧牲當做例行
希望樓豬唔介意 我改左個結局

唔介意呀 不過正路呀柏係唔會回心轉意想同番心靈一齊

agger
就算話佢追返心靈,根本過多排都係會再飛左佢
除左呢點個結局根本冇改到... 只係直白咁講返出嚟
有時故仔嘅野唔使講咁白 留返個想像空間仲好
留個靚名
LM
好心痛
其實我想問hazel係咪Hailey
屌開頭以為騎劫,點知真係爛尾
唉真係好好睇 呢個故好似寫緊我曾經既故事咁 我個ex都係咁對我 睇完真係好虐心 希望樓主快啲寫另一篇故
見到你地唔滿意個結局 咁我就寫埋呢個番外篇啦 唔知仲冇人睇

番外篇

同呀成一齊左三個月,我成日去佢屋企過夜,佢叫我索性搬埋過去

我係房執野先發現原來仲有好多同呀柏既回憶係到

一齊去澳門玩既船飛、一疊戲飛、情侶tee、佢送比我既禮物⋯

仲有痴係牆到一直唔捨得撕落黎既合照

呢啲物品實在充滿太多回憶,一時之間我都唔知點處置好

呢個時候,有人打電話黎

「你幾時執完呀?我過黎接你」呀成把聲係電話到傳過黎

「無咁快,我執完再打比你啦」

呀成真係對我好好,可以話係個滿分男友

隔左陣,電話又響

一定又係呀成,佢真係好長氣

我望住部電話,呆左呆,雖然無儲存呢個電話號碼,但我一望就知係邊個

我望左好耐,鼓起好大勇氣,深呼吸之後終於㩒左接聽個制

「喂,心靈?」一聽到呀柏把聲就勾起左好多回憶

「咁得閒搵我既?」我笑住咁講,其實心底好驚,唔知佢搵我係想點

上次撞到佢同Hailey已經係兩個月前既事

「無呀,睇下你最近點姐。你始終都係同左呀成一齊喎」佢笑左笑,隔住電話,我聽唔出佢係咪想嘲諷我

「係呀,佢對我好好」

「咁咪好囉⋯」佢好似有口難言咁,「我下個月同Hailey結婚呀,你黎唔黎?」

我呆左幾秒,「下⋯咁突然?」

「無計啦,個bb八月都出世啦」佢好似好無奈咁

佢話當初搵Hailey都係諗住玩玩下,點知就玩出禍

因為有左bb,迫於無奈先要結婚

我聽得出呀柏唔想結婚,但佢無得揀,起碼佢都係個負責任既人

同呀柏講呢通電話之後,我再望一望牆上面既合照,覺得自己真係放低左呀柏

曾經美好過既愛情留係心到就夠

我笑住將啲相撕落黎,連埋啲船飛戲飛收左入個盒到

雖然有一刻好想扔哂啲野,不過始終都係覺得好有紀念價值,唔捨得扔

我遲啲再拎番出黎睇都一定會好似依家咁笑住睇,唔會好似以前咁喊住睇

「我執完啦」我打比呀成講

「我一早係你樓下啦傻妹」呀成笑住講

如果唔係有呀成,我一定仲重蹈覆轍緊

呀成救左我出火海,拯救左我成個人生

「多謝你」我一見到呀成就跑過去攬住佢

呀成一臉茫然咁,「做咩無啦啦多謝我?」

「嘻嘻」我無解釋,只係更加大力咁攬住佢

我以後淨係攬住你一個就夠

[完]
最後心靈都幸福都好啲,無咁sad
我個呀成呢
都總算係個快樂結局
果然我文筆差到爆

不過見到有happy ending 好開心
搵到自己幸福就夠
樓主大約幾時開新故?
個結局對我黎講係一個解脫 唔應該再沉淪落去啦
好好睇!!!!!!
都仲係覺得好心痛
自己曾經最愛既阿柏同左自己最好嘅姊妹一齊仲要有埋bb 仲問心靈去唔去婚禮
留名
個故完啦 但自己個個仲未完
幾時可以完咗佢?
睇睇下覺得阿柏太撚賤
賤到我有啲接受唔到
想睇佢仆街死

真係會有人可以對長期性伴咁無情?
我唔知現實係咪咁

會呀 好多人都係咁
嗰結局完得好突然
Changing partner咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞