一個A0毒L和O4女神的故事 (3)

1001 回覆
145 Like 11 Dislike
原來我打漏咗隻字
唔舒服先啱
黐孖筋
「你鍾意啦」呢句勁銀耳
當阿康係咩
啊康示意圖
想好似I know that feel bro咁攬一攬呀康
我想要happy ending
你鐘意啦
好忟
真係難聽過粗口 屌佢老母
睇到大家好多感想
知道大家好緊張呢個故
係我當初始料不及嘅事
真係好多謝大家嘅支持

去到呢個位
已經係故事嘅中後段 (上次我講過喺七十章內完結)
想講少少嘢:
1) 故事仲未完,大家唔需要對某啲情節特別傷感 (係我衰,有時寫得懶係煽情)
2) 可能追開呢個故嘅都係巴打 (我唔相信會有女睇),所以大家嘅出發點都從阿康角度去諗,例如「阿康好慘」、「俾阿康有個好啲嘅結局啦」之類嘅諗法。可以嘗試從女性角度去睇呢個故,可能會有唔同諗法 (我當初唔用第一身去寫都係為咗咁,唔想太一面倒)
3) 雖然我寫故嘅經驗唔多,但都唔想個故仔太悶。如果故事太真實,太平鋪直敘,根本唔會有人追故;太離地又唔好 (有人覺得太CCTVB,我都覺),我盡量都攞中間位。
4) 女主角係有性格上嘅缺憾,可能同佢以前太一帆風順嘅經歷有關,好難去接受一啲同以前好唔同嘅嘢。但我心目中嘅女角,係當佢真係真正確立咗關係之後,係會愛得好深嘅人。當然,佢博愛同拖泥帶水嘅性格係最差,呢個故事後段會有提及。
5) 至於大家最喜愛嘅rachel,我有時喺度諗,如果當初rachel主動獻身嗰陣,阿康同咗佢一齊嘅話,故事後續究竟會係點?阿康唔鍾意rachel,心裡面只有athena,但又勉強同咗rachel一齊嘅話,最終rachel會被hurt第四次。就算依家阿康同athena分手,同rachel一齊嘅話,rachel都會覺得自己只係athena嘅替代品。基於rachel都係我最喜愛嘅女角色,我係唔會俾呢種情節發生,寧願佢搵到一個一心一意鍾意自己嘅人。
屌,可能我都太過認真,因為寫故都會將感情投入。希望大家都鍾意呢個故,繼續支持到結局。
咩代替品啫
咁或者同左rachel 真係會慢慢愛上呢
加油作者

不過已經唔敢諗個故完咗,冇得每朝追故嗰種失落
5) 至於大家最喜愛嘅rachel,我有時喺度諗,如果當初rachel主動獻身嗰陣,阿康同咗佢一齊嘅話,故事後續究竟會係點?阿康唔鍾意rachel,心裡面只有athena,但又勉強同咗rachel一齊嘅話,最終rachel會被hurt第四次。就算依家阿康同athena分手,同rachel一齊嘅話,rachel都會覺得自己只係athena嘅替代品。基於rachel都係我最喜愛嘅女角色,我係唔會俾呢種情節發生,寧願佢搵到一個一心一意鍾意自己嘅人。
屌,可能我都太過認真,因為寫故都會將感情投入。希望大家都鍾意呢個故,繼續支持到結局。

其實rachel之前主動獻身嗰陣如果真係搞左,就唔係阿康啦。另外,其實我企係rachel個角度去諗。如果阿康同rachel要一齊,都唔會係而家。一定係講緊阿康同Athena分手後,一段長時間後,阿康同rachel都仲係覺得對方好,先係一個好既時間點一齊。
睇到尼到大家反應都係一樣,Athena根本唔喜歡阿康,
分手係遲早的事。
問題係阿康放得下女神否?
或者EX出現搞到分手,最後Athena 走去要求阿康復合……
其實安慰甘講都算突破左A0 又獻出初吻,算啦!收手啦
算唔算a1
完全唔似拍拖
作者我求求你完左個故後寫多個if 出黎成全Rachel同阿康,我就心滿意足
我真係聽咗一次
真係好中
之前都冇咁覺
你真係迷戀Rachel
謝謝支持
唔好話你
完左個故之後我都唔知想做乜
可能睇吓人哋嘅故
同埋會作番外篇
講吓個故其他人物嘅故事
咁即係試下同佢拍拖先
唔係咁夾阿康嘅性格
老爺 好多人等緊丹丹
幾時有第二季
女性角度黎講都唔覺得Athena抵幫喎
係鍾意咪一齊lor,唔係鍾意咪算lor,又無人迫佢同阿康一齊,唔想一齊既話轉工果陣咪fade out做好朋友算lor,而家咁樣拖住阿康,算點先得一想二咁又算點先
如果去到呢個地步 我寧願阿康主動提出分手 都係成長黎
我覺得
樓主故事入面都有講
一開始Athena對阿康的感覺本身就係好朋友同親人咁
根本都唔係愛人
然後身邊幾個人係咁讚阿康好仔
咁岩同兩個有錢佬係好唔好人方便又大對比
加上150萬感動左
咪覺得自己要接受
但實質上由近乎親人嘅好朋友變愛人
其實係好難好似熱戀情侶咁

加上主角對女神太好
女神唔會珍惜,慢慢覺得係理所當然
結果自然會咁
sad but that is人性

反而如果康之後分手甚至同左第二個一齊
對Athena突然差左
衣個反差反而可能可以令女神心痛然後愛主角多d

太易得到註定做唔到最好
只有得不到才可以
人就係咁[sosa
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞