一個A0毒L和O4女神的故事 (3)

1001 回覆
145 Like 11 Dislike
簡介:
故事男主角阿康,毒毒一名但心地善良,能否跟心儀的女神Athena開花結果?故事結局會是童話式的「有情人終成眷屬」,還是現實的無疾而終,孤「毒」終老呢?

舊post︰
一個A0毒L和O4女神的故事
https://lihkg.com/thread/2462496/
一個A0毒L和O4女神的故事 (2)
https://lihkg.com/thread/2490219/

紙言:https://www.shikoto.com/i/79G
Penana︰ https://m.penana.com/story/76080/

故事已經進入後半段,希望大家繼續支持!
Lm
我會盡快出新一章
謝謝
Lm
期待
Figure都賣曬...sad end真係孤獨終老
第五十二章 三十萬,你上嚟同我瞓一晚

正當Athena離開酒店之際,Henry直截了當地提出了自己的要求。

「30萬,你上嚟同我瞓一晚,30萬現金就係你。」

Athena握緊右手拳頭,心裡充滿著怒氣。她萬萬估不到,這個剛剛在用餐時風度翩翩的男士,現在會說出這麼嘔心的說話。

Henry︰「50萬!今晚我心情好,平時唔會有呢個價!」

「賤格!」原本背對著Henry的Athena,轉身向Henry怒目相向,責罵Henry。

Henry︰「你同得我食飯,就唔好扮晒矜持啦!你一直都對我好冷淡,點解我呢幾日約返你,你又答應出嚟呀?」

Athena︰「唔係所有女人都好似你諗咁樣,你唔好將所有女性都當做係你嘅玩物!」

Henry︰「哈哈!你唔好再扮上菜喇喎,50萬已經可以食到好多比你更高質嘅女,今晚我心情好,俾多你有突!」

Athena︰「我對你好失望,我哋就喺呢度完結,大家唔好再見!」

Athena說罷,便再次轉身離開。今次Henry沒有妥協,用力抓緊Athena的手。

Athena︰「你做咩呀,放手呀!」

Henry︰「從來都冇人會拒絕我!50萬係底價,只要你今晚服侍得我妥妥當當,我仲會加碼!」

Athena︰「痴線㗎你,你快啲放手呀!」

Henry︰「你想唔想幫你阿爸保住佢間公司?」

原本極力掙扎的Athena,聽到Henry提及後父的事,立即停止了一切動作。

Athena︰「你講乜嘢呀?」

Henry︰「我識得華叔,佢攪緊收購,我知你阿爸間公司俾人追擊緊。只要你肯陪我一晚,你阿爸間公司唔係問題,我有方法攪掂華叔。」

Henry用徐宏志的公司作為條件,利誘Athena陪他一晚。

Henry︰「你之前懶係高竇,唔係好點樣理過我。但我呢兩日一約你,你就肯出嚟陪我食飯,証明你最近經濟上真係有壓力。大家都係成年人,明買明賣,我做人好講口齒,我講過會幫你阿爸就一定會幫!」

事情來到此地步,Athena竟開始猶疑。她既想母親得到最好的治療,又想後父的公司能渡過難關,她開始考慮Henry所提出的條件。

Henry︰「同埋我好口密,今晚嘅事,只有你知、我知,唔會有第三個知。」

Athena竟開始心軟。她不敢相信自己竟然沒有即時拒絕面前這位富二代,還在考慮接納他的條件。

此時,她突然想起阿康。在母親出事之前,她明明已準備接受阿康的追求,為何自己現在竟站在這個地方,去考慮富二代所提出的不道德交易!

她覺得自己思想很污穢。

她還想起家人。如果母親和後父知道她為了他們而犧牲自己,他們一定會悲憤自責。母親寧願自己病死,父親也寧願公司倒閉,也不想自己受到傷害。

Athena想通了。

「你放手!」Athena目露兇光地望著Henry。

「雖然呢度係你地方,但我會大嗌,我唔信你啲員工真係會袖手旁觀!」

Henry鬆開手,還順勢撥開Athena,令Athena跌倒。

Henry︰「哈哈,我睇得上你係你嘅榮幸,好多女排住隊嚟俾我寵幸呀!你呢種貨色,我仲識好多,少你一個唔少。Bitch!」

Athena自行站起來,緩緩地步出酒店,Henry也沒有再阻止她離開。

Athena在回家途中,心裡異常地平靜。她沒有看手機,也沒有打電話向友人哭訴,只是望著車外的繁囂都市,以及街上絡繹不絕的行人,心裡卻一片空白。

Athena回家後,才忍不住淚流滿面。

之前的二十六年,她從未受過如此屈辱。情場上是如何的得心應手,每次挑選到自己最喜愛的,每次拍拖也得到另一半的痛錫。除了三年前曾被阿康騷擾過一陣子,其餘時間也很順利,可以用萬千寵愛在一身來形容。

今晚的事件,她感到非常難過。她覺得自己做得很錯,不應在這個時候接受那個富二代的邀約。明明自己已對阿康心動,還跟別人約會,心裡覺得很對不起阿康。

她在ACES的WhatsApp群組向她們講起今晚的經歷。她們四人認識已久,沒有甚麼話題是不能涉獵,就算Athena今晚的遭遇有多難堪,Athena也能跟好友們暢所欲言。

Sophie和Esther知道Athena今晚所發生的事之後,連夜趕來Athena的住所。

Sophie見到Athena眼紅紅的樣子,立即緊抱著她。

Sophie︰「Sorry呀Athena,我唔知會攪成咁!對唔住呀,我唔應該要你去同嗰個富二代約會,係我做錯咗!」

Sophie也忍不住留下了眼淚,Esther也加入了擁抱的行列。

擁抱過後,二人連忙安慰Athena。

Esther︰「事情已經過咗去,唔好再諗返轉頭。就當自己早啲認清呢個人,未嘗唔係一件好事。」

Athena︰「我係咪好犯賤,自己舂個頭埋去!」

Sophie︰「唔會呀,都係我唔好,係都要你去同佢食飯,根本唔關你事!我哋每一個人都知道你嘅為人,依家咁可以早啲同呢啲賤男劃清界線。」

Athena︰「我冇怪過你,都要我真係想去先會去!」

二人好好地陪伴著Athena,她的心情已大有改善。二人提議今晚在Athena家裡過夜。

Athena︰「唔使喇,我好返好多,我想一個人靜吓,你哋返屋企先啦!」

Esther︰「咁好啦,記住唔好再亂諗嘢喇,有咩諗唔掂就再搵我哋啦!」

二人離開Athena的家。

沒多久,Athena收到阿康的WhatsApp信息。

阿康:
「Athena 你係咪喺屋企?」

Athena︰
「係」

阿康:
「我有啲好重要嘅嘢想俾你
我依家可唔可以嚟你屋企?」

Athena︰
「可以」

大約十分鐘左右,阿康到達,Athena開門讓他進來。

阿康一看見Athena,已知她剛剛哭過,立即緊張起來。

阿康:「你啱啱喊過?」

Athena︰「冇呀!」

阿康:「唔係伯母有咩事吖嘛?」

Athena看見阿康緊張的樣子,知道阿康很在乎自己,也很關心自己的家人,於是一時感觸,再次落淚。

阿康:「唔好嚇我呀Athena!」

Athena︰「冇……冇事,媽咪冇事。」

阿康鬆一口氣。

阿康:「咁你做乜喊呀?純綷擔心伯母嘅事?定係有其他嘢?」

Athena聽罷,立即緊抱著阿康。
賣figure係脫毒一大步唔洗咁可惜
lmlmlmlmlmlmlmlm
有文啦阿康快啲俾錢雅典娜啦
Sophie幾撚時撞車死?
呢個時候停
又係呢個位停
呢個位停
好彩冇上樓
如果係Sophie隻臭雞一早大開大腿
話唔洗三十萬,我十萬都得,黎屌我啦
樓豬我平時真係十年都未必comment一次
但係今次我真係睇唔過眼
你快Q啲出埋佢啊聽到未啊
下下都吊住晒
btw好故加油
分分鐘五萬都得
樓豬算你啦 差啲就棄故
新po lm

如果會有甜嘅情節, 可唔可以唔好重甜?

唔知點解覺得如果加重甜會破壞咗個故
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞