[AROHA] ASTRO 討論區(4) - 3週打歌期結束 ASTRO AROHA 辛苦了

1001 回覆
5 Like 4 Dislike

不過我以前追開無限挑戰班大叔
7個成員 2個衰酒駕
Sad咗我幾年
如果係中年大叔都唔出奇, 六星咁後生應該識得潔身自愛嘅
望就咁望
好幸福
真係死而無憾
佢哋飲朱奶士多啤梨奶好啦
唔好飲酒啦
依段後面要玩驚搵間諜出嚟
劇透注意
佢個樣同性格都唔似係忙內line
其實牙石真係好charm
Cool得嚟又會漏啲可愛出嚟
成日唔覺意撒嬌咁
不過想知佢私底下係咪都咁cool定係平時係怕醜先扮到咁高冷
多啲人欣賞佢就好啦
其實都唔算係粗口
牙俊本身想講 폭염 發音:pogyeong
酷暑 好熱咁解
但講太快會似포경 發音:pog-yeom
照字面解可以係捕鯨 都可以係包莖
即係男仔包皮過長要割包皮
所以製作組好貼心咁幫手打格仔以免誤會
但牙俊笑到咁樣就知佢咩料
牙產都提佢注意下發音

嗰陣佢地宿舍無冷氣
夏天熱到32度
之後ROHA集體上官咖屌柒F社
話課咁撚多金畀佢地 冷氣都唔裝畀佢地係咪痴撚線公司
上次MCD拎完一位去Radio嗰陣 有ROHA專登問依家宿舍有冷氣未
依家個個單人房+有冷氣

不過前排牙產瞓教嗰陣有人裝修吵過頭
嬲到打爆牆
牙真話食緊早餐嗰陣望住佢打爆
最後牙產打爆咗之後問牙真點算好
以前未睇佢地幾歲以為佢大哥嚟
性格問題 初出道嗰幾年真係
學咗作曲 有方法抒發下情緒 感覺上個人放咗
同埋睇少啲Hater講嘢好緊要
演唱會嗰段話睇得出佢嗰陣好無自信 連開VLIVE都唔敢
因為覺得自己好無用 慚愧 好似乜都做唔成咁

上次手語Ending其實迴響咁大除咗佢夠真誠之外
其實係佢出道六年首個Ending嚟
但佢唔係選擇用型做Ending
而係用手語同Fans講 多謝你 我愛你

MCD一位感言牙石話多謝係咁多組合入面揀咗我地ASTRO嘅AROHA(講嗰陣畀台下啲工作人員圈時間 搞到佢講到一舊舊 Mnet我屌你老母)
https://youtu.be/SM0NVz3a6Ic?t=43
屌你老母冇冷氣咁唔人道
呢間咁嘅爛鬼公司真係唔屌唔得
前排先有冷氣用 熱咗幾多年可憐了寶寶們

笑死 乜牙產咁燥底
咁佢係咪同隔離屋對望定係打爛自己屋入面啲間板?
最後又要jinjin幫佢執手尾好媽媽
牙石係有實力但係冇人重視搞到佢咁諗 好心痛
不過上次好似上過下報道之後就冇之後
Ig followers嗰啲都好似冇特別升
不過佢講嗰兩句真係好感動多謝佢哋成為Astro就真
如果唔係比人圈可以講多幾句我應該會感動到喊
打爆牆係佢哋開live講嘅?邊度有得睇
間中飲下汽水都得嘅, 飲酒又傷身又容易有啤酒肚
佢直到早兩年都真係好無自信, 所以佢一路以嚟嘅願望都無諗住紅, 只係諗住可以一路同其他隊友一齊, 我諗佢係驚突然有日會俾F社趕出團
從今次回歸攞到一位佢講感言同做手語Ending就知佢好識得感恩, 希望佢嘅發展唔會停低而係越嚟越好
咪係囉, 我早幾年6月尾去韓國都熱到仆街, 夏天無冷氣點得㗎, 真係癡撚線公司
我估阿產應該只係打爆咗屋入面啲夾板啫, 邊有咁易打爆牆呀
真係好想牙石多啲人識
佢一直都好努力但都冇咩個人行程
我覺得係因為出道咁耐都冇咩攞一位
同時間佢只可以見住隊友出去有行程真係會好易打到個人沈晒
好彩今次6年第一次endling都有翻啲聲氣
佢黎緊蒙面歌王可以堅持多幾round就好
不過我都係覺得佢出道初唔識撒嬌成日比隊友屈佢撒最可愛
阿石呢年見到係轉變咗好多, 以前見佢真係唔識笑同收埋自己咁, 今年見佢出嚟係多番啲笑容, 可能俾其他隊友感化咗增強咗自信同外向咗
近得大哥line多 開始識派膠
依家邊幾個仲住緊宿舍??
我估佢地全部都仲住緊宿舍, 除咗銀優自己搬咗出去之外
巨型寶寶扭計咁好可愛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞