[AROHA] ASTRO 討論區(4) - 3週打歌期結束 ASTRO AROHA 辛苦了

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
乜咁鬼耐無喺出面拍過MV?
究竟間公司有幾衰先可以做到咁
但係Best Style好似係投緊隻碟而唔係歌?
湯巴, 你講得啱, 係錢呀
其實會唔會係宜家啲男團MV都係主要sell型所以F社覺得隨波逐流就得唔好攪咁多嘢?
同埋有無可能F社負責度橋班人就腦閉塞甚至無人負責度橋
講緊個造型
因為點都係新嘢,又賣得最好
以為Fans最鍾意
點知事實係咁 個個呆晒
都係嗰句啦, fans買碟皆因係支持佢地六個, 所以隻碟賣得最好唔代表最鍾意隻碟嘅內容嘅
一出道四季其實幾好
起碼係有佢地風格
之後Baby > Again(雖然無打歌) > CSC
都係清涼風格
之後垃圾公司出事空白期到出Always You
其實我個人而言Rise Up 隻碟5首歌都好心悒
都係希望啲你唔好走
Always you
By Your Side
Call Out
Stay with me
Real Love
同埋嗰陣出咗個展覽CAP水
CAP還CAP 但啲週邊高質過依家好多
之後正專All Night
嗰陣melon實時拎過25 咁多隻碟嚟講歷代最高
Blue Flame無記錯好似講過係公司想佢地轉型 同埋換咗批新員工 又要同佢地磨合 但又唔熟佢地風格
嗰陣佢地同公司傾過 公司係要咁行 結果只能夠硬食 仲搞到牙彬出事

到Knock有返啲話事權 所以揀返清涼風同副主打用When you call my name
今次真係唔知咩事 可能又係轉型想話大個仔掛
但事實係ONE依種風格 依家大部份男團都咁搞
再唔諗位突圍而出
結果永遠得Fans圍爐 路人懶理 音源只會一樣差
又뿌뿌
留錢畀新團拍
講中哂啲重點!!
湯巴真係分析得好透徹
唔知今次隻碟個構思由六星還是F社主導啦, 總係覺得只係跟主流男團個風格咁做, 變咗好似失咗自己嘅特色咁, 如果嚟緊仲係咁嘅話除咗路人唔理之外, 恐怕連原本fans都會流失埋去其他男團
F社正仆街
留名佢遲啲連新團都無錢捧
今日見師妹開咗簽售
但無出碟 純簽售勁撚痴線
無野睇既
我尋日都有搵返少少以前嘅周邊、小卡出嚟睇
覺得起碼每一套都有啲唔同先
有啲都好清涼

好似日曆果啲
勁似百變小櫻魔法卡 想要一套

但而家就個個差唔多樣囉
19年嗰套年歷
仲要大卡嚟
https://www.dcard.tw/f/entertainer/p/230380431

湯太好

後面真係好靚
其實我唔係太儲小卡
但係magic card就好想要
可能要等人脫飯先收到

仲有張大卡放喺枱頭
不得了
唔知有冇人真係會帶嗰條手鏈
啲圖Dcard嚟
如果用依種風CB好似都幾好
條手鏈聽其他ROHA講會氧化 甩色
癡撚線, 無出碟簽咩售呀
都話咗阿石好偏心阿優㗎啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞