Citibank 開戶 and everything Citibank (8)

1001 回覆
19 Like 4 Dislike
今日拎到citi plus card 簽脹得$13000
巴打你等左幾耐拎先拎到?
我debit card上星期拎到
但Credit card都仲未有
都係一星期後
都係拎左debit card之後
再等一個星期先收到credit card?
咁既話我唯有再等下先
唔該巴打
係呀
諗住轉去plus
而家用緊step-up做出糧戶口
想問下轉咗之後
booster嘅戶口號碼係咪會同現時step-up戶口號碼一樣?

定係要同返HR講轉出糧銀行戶口號碼?
麻煩晒巴打
唔會轉
同原本一樣
2個都試咪知囉
有無人知開完citi plus 點收其他人既美金轉帳?

屋企人開完之後個call deposit 只係得hkd, 我係另一個citi account 過唔到美金俾佢
有無人知點樣取消citi plus月供基金?搵極都搵唔到
有無入global wallet開外幣戶口?
因為我屋企人係walk in 開Citi plus, 宜家選擇完global wallet 開外幣戶口話無此服務,諗緊係咪要落去開多次外幣綜合理財戶口咁低能
個時因為我開既係citi priority, 已經問清楚開Citi plus 係咪唔洗再開外幣,佢仲水我話係

屌…又要幫屋企人搞多次, anyway big thanks
我用Call Deposit收過錢喎
雖然係港紙
所以依家已經係冇咗Citibanking,最接近就係Citi Plus
想問吓debit card 喺海外網上消費會唔會都有 0.5% cash back
想問大家知唔知debit card d rebate 幾時先派 thx
其實有冇人真係會用Global Wallet?個rate同IB比差around 1%,但勝在方便嘅......
外幣唔一定要經citibank換既
但入外幣去Citi好似會收手續費喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞