入黎分享各行各業嘅黑暗面

1001 回覆
1233 Like 20 Dislike
足球教練成日俾人剝削資源
調返轉
檢控嗰邊無論對面咩背景係咪真係有做都要諗辦法告入佢
真係未聽過有份工Job duty係悍衛正義
老老77 你搵得3rd party lab 都係想要張cert姐 只要個result唔係肥得好緊要 都會幫你改到冇問題

利伸 做過某大型commercial lab SXX
食屎啦你
過咗331 , 早d 訓喇
地板料報價通常預多少少左右for爛左要換同補料,
當然會同個客講,咁做過某間批發會報大數,出貨又少左
最後係報120%價,出90%貨,搏個客料夠用,唔夠用先再送多次

另外一樣係關於廁所裝修
因為有時個洗手盆之類裝完之後發現條罅太大,
安裝個師傅為左唧玻璃膠易d,揾野攝完先唧,
有時就攞包裝個塊紙皮用或者木條,
所以點解d玻璃膠位點解會生菇,就係咁解
師奶係麻煩d
不過有小朋友果d多數就會讚你咁叻仔之類
閪客真係慢慢做算

聽過有d仆街自己冇料開唔到就落鑽
講緊隻鎖應該要開到
之後換鎖膽又收幾舊水 加加埋埋8舊水 甚至成千落樓
好心收番鎖膽成本咪算
酒樓 的碗碟就咁浸下 就當洗左
獸醫遇到唔識嘅症都係鳩噏
姑娘開住門就叫你好聲行
閂左門屌到你成家翻生
要入icu咁大獲 可以無叫車 定a&e
E-commerce

自己買like買traffic,老細見到以為好勁
社工都好識報串
香港大把人咁做啦好多嗰啲IG店啊
有啲勁嘅做到係旺角開埋鋪,跟住一堆人上去買
一間間既姐
我自己都做緊個部門既同事都唔錯
係banquet特別閪格
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞