入黎分享各行各業嘅黑暗面

1001 回覆
1233 Like 20 Dislike
銀行客戶經理
你隻野可能有潛力再升高d
但佢都會sell你去轉其他野
咁樣佢地先會再有佣
保險 簽床單 比大肥佬屌
但係個分別在於
個HDD Model 個spec. 所用嘅技術同參數,同佢真係買到嘅係完全唔同,基本上隻嘢放出街時係預咗會收得返黎,個客啲 data無人理好慘
好似係咪有律師同客人之間既保密? 就算個客認左, 律師都唔可以報串, 頂多係唔接呢個客?
唔係右下有得改返?
我朋友公司賣花茶
又話d原材料來自法國玫瑰 又話尼日利亞洛神
原來全部都係淘寶貨
轉個產地賺幾十倍
屌拿聲 如果開post搵人跟進出聲
唸起「商界展關懷」既logo
NGO: 前腦細7萬幾蚊人工 可以創造自己每月5天工作 仆街得嚟都會為中心爭取下資源
試過個底其實係圖來,得第一個row先有logic去下一個flow
日本漫畫界,幫一個女漫畫家(H漫)管twitter,5萬幾個 fans,一貼新圖就成班毒 L叫春,我扮畫家本人回 comment,扮 QQ扮女人,其實全部都係我一個肥毒回你地
本身件事係唔係正義係睇outcome, 而「正義」絕對唔一定係「正確」, 我為左我既正義而殺人, 殺人係正確?

btw 依家馬後炮就梗係識講啦
但邊個會知希特拉贏左, 個世界會好左定壞左
就好似Thanos wiped out左一半人口, 好壞都存在個喎
正唔正義都同樣要睇觀點角度, 64同721對普通人黎講永遠都唔會係正義
但對政局黎講就永遠都係正義

邊個有能力去「定義」正義? 永遠都係有能力贏到最後既人口
滅火筒保養是但貼番張新貼紙就算
得兩個鐘 教極都唔識 再落去起碼要四五個鐘 佢老母見到佢啲功課唔啱又會屌 其實唔好意思話佢個仔蠢 我pt 嚟架咋啲家長係旨意抌個仔女喺度一兩個鐘就覺得佢哋咩都會識晒㗎啦 反而係唔會屌學校啲老師㗎
所以必需定義 咩係正義 先可以深入地再探討
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞