入黎分享各行各業嘅黑暗面

1001 回覆
1233 Like 20 Dislike
HDD壞左真係會有人拎去整?
咁多私人野
睇下邊間啦
Fg18, 但比較下不如nursing
你死啦
去到76個留言先有醫療
你都仲敢留言
得你有負皮咋
通常每季每色一份係俾公証行report, 其他缸全部都in-house 做。所以超過95%係in-house搞。而送得出去公証行既布肯定自己check過晒冇事先出。結論成個制度係冇保障過quality
珍,細個做pt同manager fd左

條撚樣成日做數,現金最多古惑野

成日都加加減減咁入野
得閒印左receipt出黎又void單再入另一張'新'單
佢知我知,試過收工比幾舊水同我講係bonus
返pt都有bonus我都冇咩野好講
其實律師唔會咁蠢教你犯法

只會間唔中問多幾個問題
你係唔係真係記得?會唔會記錯?
肯唔肯定?
會唔會精神好大壓力?
有冇邊到唔舒服

除非你真係大客,
唔係人地點會直接咁教你
FB HK at least 70% Chinese
咁仆街你都做得出
..........................
可能你冇心, 比人有懶醒既感覺
仲要話比人聽其實你唔識真實情況
我都見過
d中年阿嬸其實冇料
只係做左咁多年街坊生意
個個師拉扔個細路去做托兒

條阿嬸間唔中搵細路出氣
跟本上純粹滿足佢個人慾望
你唔係鄭嘉穎
咁佢又蠢 唔應該四圍講
main con 做civil work, 班qs櫃桶有幾間公司既公司印,隨時整到3個quotation
加密開名
佢本身做鬼鼠野要避開公司cam
同埋又唔可以比客見到,咁公司得幾個位做到
同埋我有時會check下pos 搵野
細心少少好易睇

你做過,你都知細心少少其實唔難搵到有冇同事有鬼鼠野
男人到中年有吸引力同man

一萬中得一個
其餘九千九百九十九都係陳云根 張建宗咁款
唔好咁多幻想啦
講到其他工既人工唔係來自知識咁
以前part time做過UA Times, 每朝返工都要打掃小食部,每朝都最少有1-2隻曱甴屍

又試過part time做call center,理論上每個project個錢係supervisory fee+headcount fee,但headcount fee一定會呃你,例如個porject唔計supervisor要3個headcount,佢收你三個人錢,但唔會俾足3個你,好d ge就會2個加另一個係floating ge,邊個project個段時間忙就坐邊到。
大家以後可唔可以有共識一齊整爛個菠蘿蓋
因為每次有事
都會推晒責任比d學護

香港個機制好有問題
問責醫生個班又係自己人
有咩野一定卸落去
年中都唔少可憐既護士仔奶野
其實依家代表律正司既控方係咪多數藍絲黎
咁即係掩口費啦

佢講到分享喜悅咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞