有冇人由細到大到係用口呼吸

433 回覆
1094 Like 32 Dislike
原來好多人都係咁
我一直以為得自己咁另類
邊到有得買
我小學個陣鼻塞好嚴重
朝早起身返學都會lei係廁所呻一朝鼻涕先出得門
書包長袋幾包紙巾
個陣忽發其想用口唞咪得

依家都成廿中 好難改啊屌 都真係記得咪用下鼻
但都真係難記
有次無意中聽到有嘅所謂朋友係背後笑鳩自己用口唞氣
心諗 洗唔洗見到上面有人嘅朋友係開口提醒你 個啲係真朋友!
由細到大都係 因為鼻塞
有特登改 因為知道唔衛生同唔好睇
唔知咩時候通返 而家習慣返用鼻呼吸 舒服好多
舒服就好
照下 千幾 二千 我岩岩完私院手術 10萬 覆診覆半年預5-6萬 你無嗅覺同我個時一樣 多數係有大息肉了 但其實唔急做唔會死人
我唔用口 唔用鼻
用水之呼吸
我去私家醫生睇,話好塞有冇手術做,佢睇完用鏡照完話好塞,但私家醫院做唔抵,雖然唔係咩困難手術,但時間長,變左複雜手術計,私院做埋單預三十萬(2016 左右價)
佢話有交稅梗係用盡政府,橫豎唔係咩緊急野就黎死,就refer我去公立醫院,去大埔那打素。等左三年,上年做左鼻中隔形成術。埋單好似$600蚊咁上下
訓覺用口呼吸會流口水
鼻塞訓覺時一定會
識得有人情況同你一樣
佢活到中年先去check
原來係鼻骨「咩」咗
佢做手術整返直
先知原來自己一直都呼吸不暢順
你快啲check下係咪
你會扎醒先 你有足夠時間去搣走佢令自己唔好死
你邊間做
我無你咁貴
我係一瞓覺就會鼻塞 其他時間完全冇事焗住要擘大口瞓
Mewing係好有用,同埋食香口膠,
條脷既擺位都關事 試下合埋口果時棚牙上下咬實同埋條脷頂向上排牙肉就逼到自己用返鼻抖氣
個師兄個人好豁達
有乜好笑
用鼻唔係唔得,而係一定會之後流鼻水/打哈痴,所以最後都會用返口
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞