有冇人由細到大到係用口呼吸

433 回覆
1094 Like 32 Dislike
嗰陣係香港法國醫院報價

定十三萬?諗諗下好似係十三萬

嗰陣報係肯定要六位數字
最近私院做佐 切息肉 加搞直鼻中隔 total 10萬 如果你有息肉就要預多幾萬覆診 手尾好長 但唔知技術好 定呢家器材勁 個鼻封佐3日吸哂啲血就開得
嗰樣on9掛
但講真要笑嘅話咪係面前笑 係背後笑就不了
咁仆街 呢啲人稱唔上係朋友
層主意思係你開口都會呼吸唔到,只要你口含住水
鼻中隔問題多
我都係長期單邊塞廿幾年
口呼吸係會縮骨 有黑眼圈 長期唔精神
而家
一係左100%塞 右100%通
一係左30-50%通 右100%塞
預岩左通右塞好慘 完全無可能用到鼻呼吸
想斷尾建議排期做手術

短期解決方法可以試下買donki有隻訓覺用既鼻貼 令你個鼻腔撐大
再買埋貼嘴既貼紙封實個口

但同時你要解決鼻敏感問題先得
當睇清楚啲人!!所以遇到善意嘅要珍惜
髮型扁咗應該點都好過面型柒
樓主個樣應該幾樣衰wo
用口透氣 鼻唇個條溝會唔見咗
畀你兩個解決方法
一係就迫自己用鼻透
一係你戒咗透氣呢個動作
睇留言原來咁多人有做手術
估唔到係要做手術咁嚴重但係做完會唔會翻發或者有後遺症
如果做完一勞永逸都想做 長期鼻塞好唔舒服唔想越黎越柒
大家記住一定一定一定要用鼻呼吸, 用口呼吸係自毀人生
轉用個鼻呼吸適應期係咪好耐
除左面會變形仲會大肚腩
我係 由細到大鼻塞仲要係兩個窿塞實曬果隻 細個5-6歲左右已經同阿媽講用唔到鼻吸氣但佢叫我用口呼吸就ok直至十八歲我媽先帶我去睇耳鼻喉醫生
醫生既解決辦法係比支野我噴鼻 噴左一個月感覺已經好左勁多
可能因為由細到大用口呼吸所以就算鼻通番d之後個口都唔習慣合埋 之後廿幾歲走埋去cool牙 cool番齊棚牙後先正常合得埋口
早排睇到果d用口呼吸衍生既問題就係下巴後縮 爆牙 對眼會變左吊鐘眼 覺得完全係講緊自己 真係覺得比阿媽累死 唔係冇錢睇醫生而係唔識帶我睇醫生
你講人中?
唔會好耐 只要你有方法令自己訓個時封實個嘴
用脷頂又好 用貼紙封又好
個人自然會適應左呢種呼吸方法
慢慢變左斬眼咁會自動

最大難題係你要有足夠既鼻呼吸空氣量
同埋無鼻敏感
你可以去搵醫生check下,係咩原因鼻塞,
我係成個鼻骨生到S型,一邊塞左70% 窿先要做

如果係純粹鼻敏感腫大可能佢叫你噴鼻食藥算
唔係 法令紋
btw 仲有樓主有雙下巴
我都係醫生話我個鼻骨歪左,所以呼吸唔順,又鼻塞又聞唔到野,嗰時講野仲好重鼻音,成日比人以為傷風,之後係政府做左手術,拉番直個鼻,依家透氣暢通晒
百兩金磨完唔會變靚仔
可唔可以講下手術過程 要唔要全身麻醉
同埋康復要幾耐
你幾歲? 無撚得救,太遲,下世早啲重視/做下顎手術(=整容)
利申:同樓主一鳩樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞