韓劇 哲仁王后(16) 暨申惠善X金正賢討論區

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
諗起jessica同sm
sm改啱名啊
sm就東方神起果時已經衰啦
https://m.entertain.naver.com/ranking?rankingDate=20210409
新聞好似都無後續啦,希望順利解決
覺得佢會同公司拆得掂公司都得把口未交申請書
只係想睇好作品咋,唔好扼殺好演員
唉如果因為前排同宜家單嘢搞到佢地冇百想提名
其實今年如果無提名係可惜,但如果有實力有無提名/得獎都係錦上添花,希望可以靜靜地拍好劇,佢地都係低調型演員

yahoo 熱搜左都唔知開心定唔開心

兩個互相安慰啦艱難ge時候更加顯得珍貴啊
唉垃圾allkpop又出咗正賢新聞 話佢improper attitude cm好多又帶返起時間單嘢
唉垃圾allkpop又出咗正賢新聞 話佢improper attitude啲cm好多海外fans又帶返起時間單嘢
無睇
不過我會all in我的主上
金正賢 “合約糾紛”→業界人士爆料【金正賢最近突然先給經紀公司發了<內容證明>5月到期

具體:
演員金正賢最近陷入合約糾紛,與經紀公司on發生矛盾。

今日一個業界有關人士向體育xx記者爆料:
金正賢最近突然給經紀公司on發了“內容證明”,上面寫著5月到期,然後經紀公司方震驚,經紀公司方認為他由於個人事由電視劇中途下車,需要再延長11個月,但是金正賢又給經紀公司發了一模一樣的“內容證明”(5月到期)。

一般演員的合約書,如果是演員個人事由要延長合約,這個天數都是由演員和公司商量決定,金正賢的專屬合約上也有這個特別事項存在。

當然如果是重點疾病等是不可以向演員要求損害賠償的

這次爭議發生的問題主要是職業體育界嚴格禁止的“事前接觸”問題。這是為了公平競爭,所以在合約到期前不可以和別的球隊接觸。

【演藝界也是一樣,在專屬合約到期3個月之前是不可以與其他經紀公司接觸,或者簽訂合同。】

根據金正賢ON經紀公司方表示收到金正賢內容證明,只知道金正賢有終止合約意向,不知道他和別的公司(文化倉庫)接觸的事實,所以記者報道出來之後on急忙提交了陳情書

係咪即係呢篇點都係公司想製造輿論,呢啲野咪打官司,搞大龍鳳公司分明知道無得拗,但又要拎返啲好處
專登整臭正賢個朵
如果演員個人真係咁衰,想同演員解約都黎唔切啦
https://www.instagram.com/p/CNbbcuxjQ4q/?igshid=yukd0gbbw4q3
好似發起左支持正賢嘅tag

#kimjunghyun
#김정현
#배우김정현을지지합니다
#support_you_kimjunghyun
#KimJungHyunFighting
#MrQueen

原來都有人唔識答
有無開估
唔會開估啦我諗係好耐之前啲live 韓國fans先知
佢以前都成日開live咩
繼續估PRIMAVERA
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞