[本地足球] 2020/21 港超聯、亞冠、亞協及香港隊世盃外討論區 (58)

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
睇明報先知philip係同列文意見不合先比人雪
以前仲成日jer佢少爺仔少爺仔
好敢言
如果唔係點會無端端唔用
晉峰U18今天在跑馬地遊樂場作客冠忠南區,雙方半場互無記錄,下半場憑着一次死球攻勢,由 #翁嘉禧 射入領先1:0,及後雙方再無紀錄,球隊以1:0勝出。

雖錄兩連勝,但教練寄語球員不能鬆懈,隨著各隊恢復操練及比賽狀態提升,餘下賽事只會越來越難踢,球員要加緊訓練改善不足,應付餘下賽事。
https://www.instagram.com/p/CNc0j3cFPCZ/
From: 晉峰ig
《你找到我嗎?》

近期雖然好忙,好耐都冇比自己放過假,就算留喺屋企嘅時間,都係不停工作工作同工作,但係真係好開心,可以有好多唔同類型嘅新嘗試。當中包括早前冠忠南區對愉園,亦試過同德能兄一齊幫香港失明人協進會喺旺角場,為一眾有需要嘅朋友提供現場評述!

我發覺,難度真係比平時講電視直播高好多倍,因為你需要盡力以最細緻嘅方式去描述場上發生嘅每一件事。對於從未評述過收音機足球直播嘅我黎講,真係非常之不容易,亦唔係一下子可以適應。

不過,我又視之為一項挑戰,雖然自己已經愈來愈老,體力冇以前咁好,記性冇以前咁好,但係都要活到老,學到老!

大家努力!

From: 劉舜文fb
全場隱形有咩好喊
0403理文對傑志射入一球、賽後當選「#仁和堂滴雞精ManOfTheMatch」嘅加維蘭,日前已經收到佢嘅獎座同獎品,連續三場都有入波嘅佢,唔知周日(11日)會唔會繼續有「士哥」呢?

From: 我撐本地波
kiki都離開香港
集思廣益,港超有咩one club man?

大哥?
他補充,退役後可能會重返闊別4年的家鄉喀麥隆,或到比利時與家人團聚,透露過去征戰中甲和中超所賺金錢,使他能在家鄉持有多個物業,是其一生意方向。而2015年入籍香港的他不忘說,若將來真的要離港時,之後也會不時返港探望大家。
點會,省人果2下好有存在感喎
呢度有巴打講過
海洋公園特賣場?唔係啊,係去香港仔運動場啊!

From: 愉園fb
王振鵬?
八場不勝的南區上仗被飛馬絕殺, 護級壓力之下不容再失, 眾將奮起力爭谷底反彈

今年應該無降班呢樣野,邊有護級壓力
因為顏色?
之前仲有連登仔吹佢無曬錢先肯返流浪踢
可能洗哂喺祖家買田買地
洗晒去家鄉買樓
除非支超冇出糧姐
臨尾好有火架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞