[本地足球] 2020/21 港超聯、亞冠、亞協及香港隊世盃外討論區 (58)

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
咁係呢啲原因咁又點 事實人係多左
畀你冇呢啲原因你咪係搞唔起得個睇字食花生
其實係多咗女仔肯跟男友入場,又或者入去睇男友比賽
千祈唔好FF有正常單身女仔入場
有無人去開日本嗰陣,順便入場支持歐冲?
根本有班好多年無入埸睇本地波嘅人係度9up
有球會中人指,現在具質素的本地球員數量遠不及8、90年代,但足總為達政府訂立港超聯隊數指標,納入業餘港會,也可不依規章讓富力「空降」,這些隊伍的出現拖低入座率。該人士說:「隊數多,球市當然熱鬧,亦有更多球員可以落班,可是夠班球員分散,難免拉低水平;今季隊數減,賽事較以往激烈及接近,加上新增超援,有助提升賽事質素,這似是振興球市關鍵,也是足總高層及球圈值得思考的問題。」
From: 蘋果
https://hk.appledaily.com/sports/20210409/6DN45JOJ4NFRZG2DADCYPSBFFA/
睇黎下季都會繼續保留超援名額啦

From: 何振廷ig
將未夠班嗰啲淘汰咗,的確會令比賽競爭性大咗好睇咗
因為畜力趕客
本來晉峰都唔夠班
耐唔耐就會有柒頭彈出黎話聯賽有匪歌,事實上係自爆未入過場起度9up
唔gur咪入去大聲唱國歌囉
扯高入場人數我地更加樂見
呢樣真
有次香港隊比賽有班親中踩場但係全程圖書館齋坐,之後畀薜基輔屌果班人唔識足球
記唔記得有班著國旗上身坐大鐘底
淨係國歌時入場
半場就走撚咗
然後俾薛基輔出post屌佢fake fans
半場先走已經好過叫完2句口號影完相打完卡就收工果班
最好愛國團體搞隊波踢港超,自己搞埋愛國球迷會
計一個鐘糧啊嘛
半場啱啱好
冇左畜力
新畫家
成個Page突然去唔到
人地睇開支超又同你講咩
偷圖?
Ricky :史葛係愉園無乜壓力下踢得好,但去到大會有爭成績嘅壓力下,唔知可唔可以保持到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞