[本地足球] 2020/21 港超聯、亞冠、亞協及香港隊世盃外討論區 (58)

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
Gave everything on the pitch in the Sapling Cup Final ,sad it wasn't enough to get us the Trophy but Proud of our performance as a Team ⚽👏🏾... Big Thank you to all the Fans ,offline in HK 🇭🇰 and online 🇳🇬 ,The Support is massive 🙏🏾💚.. Now focusing on finishing well in the League 愉園足球隊 Happy Valley FC ⚡🐅🔋
From: 羅拔奧度fb
《LightUpOurEra我撐港超聯賽精華》節目出街啦!喺今集【第13集】入面,主持 Lizzie陳海雯 會同大家睇番啱啱嗰周嘅「中銀人壽香港超級聯賽」,同埋「菁英盃」決賽,快啲去片重溫啦!
https://www.facebook.com/394422737419738/videos/173201031208970
From: 我撐本地波
記得均仔好似接近呢個數
Yes
就早幾日喺沙田運動場,上演一場乙組聯賽。
睇睇吓期間突然間有個人走過嚟同我講:「 你好,你係咪13哥?」。
我話:「係... 你點樣刮到我?」。
佢答:「 因為你啱啱打完卡,呢個看台得一個人,唔係你係邊個?」
我:「..........」
總括嚟講唔好打卡係最好, 最好唔好用智能電話。
From: 13哥fb
入到 final third decision making 頗差(可能太想博表現)
射術又普通
去飛馬驚佢好快俾羅神雞
同基華利頓一樣 成日上曬腦
啲波俾左佢冇得返轉頭咁
奧度勝在後生 母語又係英文
去到合適領隊手下係有得tune
但羅神嗰啲鳩踢嘅隊真係唔好搞
每個外援都係一至兩年就會思鄉又或者在友好氣氛下解約架啦
Odu同艾力士邊個好啲
Odu控球 球感都好啲
同埋odu平衡力真係好誇張
撞極都唔跌咁
Odu 身體質素無得彈
但淨係識向前踢波
啲意識有排執
個人能力同身體質素應該odu 好啲
定係似艾華多啲
史葛邊有巴爾拿咁好體能
只係中下游水平
以前淨係踢過尼日利亞學界
算係嚟香港學踢波
但佢齋屈身體質素都已經好屈
巴爾拿話晒都真係踢過西甲,Charlie淨係蘇超踢過2場
東網話佢踢過尼日利亞聯賽,唔知有無出過場

「羅拔奧度去年底才加盟國內聯賽球隊雷莫之星,首嘗職業球員滋味。」

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/sport/20201112/bkn-20201112200806960-1112_00882_001.html
佢同啲街場c朗一樣 dup底頭係咁去 出咗界都照去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞