[本地足球] 2020/21 港超聯、亞冠、亞協及香港隊世盃外討論區 (58)

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
分廿個球員 都有二千蚊
老闆: 可以出糧未
本地球員都想分 諗下好啦
四個外援(艾迪比廢被雞)+一個model 分五份
Model分哂啦邊有錢比外援
陳柏文

呢個冠軍 東方絕對唔係贏得光彩/漂亮。😠😠😡😡🤧🤧🤧😤😤😤

首先,我唔明點解一場決賽,東方佛山隊可以有主場之利對愉園足總特權隊。🤔🤔

另外,講番場決賽 90分鐘內發生嘅事:
東方球員向愉園球員故意拉衫技術性阻止對手快攻嘅犯規,又無黃牌比方向球員! 曾文輝自己出錯手槌判斷錯誤,又話愉園球員犯規? 慢鏡睇到德古係完全無被愉園球員犯規,球證點樣覺得愉園球員衝龍呢?🤣🤣

#貝生要求自己足總會立即判罰愉園贏佛山隊3比0
#貝生講明香港足球無希望要搞大灣區聯賽啊

旺角主場優勢 當年南傑聯賽盃決賽旺角踢 傑係咪又有優勢
曾文輝比林毅東一野撞落去又唔洗foul
呢個白卡佬癲㗎wo
愉園足球隊 Happy Valley FC

有關《獨立媒體》在4月8日的報道當中,指本會主教練鮑家耀在賽後訪問中回應球迷抨擊球隊獲菁英盃決賽資格時說「冇嘢好回應,足總判咗我哋贏。」本會透過在場傳媒取得訪問錄音後,確定相關內容為「呢樣嘢我唔回應住喎,即係足總已經判咗,我唔想再講太多呢啲嘢囉。」特此澄清。

https://www.facebook.com/1565691453668068/videos/812464546024419
咪一鳩樣
睇番慢鏡林毅東真係特登企係德古隔離阻撚住佢跳高接波

亞冠西亞組
烏豬AGMK 同 伊拉克空軍會 入咗分組賽
兩隊都係客隊
特稿:球迷舉理文球衣抗議足總不公

愉園2月底因拖欠保險費被罰停賽,其間本要出戰菁英盃四強鬥理文,但在停賽令下被判輸0:3,理文躋身決賽。其後愉園上訴得直,足總董事會通過菁英盃四強需補賽,理文狠批足總「打倒昨天的我」,堅拒補賽,令愉園不戰而勝。另外,愉園主帥鮑家耀在上月一場聯賽賽後批評女球證羅碧芝,言談間提及男女之別影響執法,守將林衍廷亦被指對羅作涉性騷擾言論。

事件令愉園成眾矢之的,有球迷發起聯署批評足總,又呼籲罷看決賽。昨日場內有球迷貼上足總主席貝鈞奇的圖片,示意球迷向他鞠躬,又有人高舉理文球衣,以示支持其退賽決定。忠實愉園迷Eddy選擇入場支持球隊,他指欠保費爭議源於足總倉卒判罰,理解有球迷為理文抱不平,但認為「可能有人覺得愉園參賽不公平,但球員是無辜的」。傑志球迷張生坦言有掙扎過應否入場,但認為本地聯賽只剩最後一個盃賽,故入場撐本地足球。
From: 蘋果
https://hk.appledaily.com/sports/20210408/AOSZLQFCTRC6NIJIRC6WUU2VGE/
兩點幾都仲開緊工
球迷:獨立媒體 inmediahk.net 可唔可以澄清番?風頭火勢仲加多腳係咩野心態?

From: Mavis ig

From: 基頓ig
幾正
有啲想知東方班鬼嘅人工

From: 羅拔奧度ig

From: 杜度ig
無波
你睇果個都冇啦
東方其實有幾多個巴西兵
大家立場先行講閪咩
艾迪比廢炒左?
字眼係唔同啲,但個tone一樣咁串
喂 賤種狗醒拿?
要唔要出ig哭波喪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞