[本地足球] 2020/21 港超聯、亞冠、亞協及香港隊世盃外討論區 (58)

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
七年前,當年冇人識嘅許腎豪哥叫大家支持香港足球。
https://lih.kg/2480959
我無仔 你啱唔啱
唔岩
代表得一個對手
老實講 依家加歷查同加利仔都好friend啦
【南區青年戰報及預告】

U14賽馬會青少年聯賽(分組賽)
南區在分組賽,分別以1:0擊敗晉峰及1:1賽和沙田,以得失球差排小組第二位。

U16香港超級青年聯賽
南區vs天水圍飛馬(7:1)
南區憑著翼鋒陳鴻耀攻入四球,以及徐紹銘、張正橋及翁家俊各入一球,在青衣東北公園以7:1大勝天水圍飛馬,首場聯賽便旗開得勝。

U18香港超級青年聯賽
南區vs天水圍飛馬(0:2)
南區在青衣東北公園對陣天水圍飛馬。上半場先失球的南區,雖在下半場傾力反撲,但無奈再失一球。最終以0:2僅負對手。

賽事預告:
香港超級青年聯賽
U16
南區vs 晉峰
日期: 9/4
時間: 18:45
地點:跑馬地遊樂場1號仿真草場

U18
南區vs 晉峰
日期: 9/4
時間: 20:45
地點:跑馬地遊樂場1號仿真草場

U14
南區vs天水圍飛馬
日期: 11/4
時間: 13:30
地點:跑馬地遊樂場4號仿真草場

賽馬會青少年足球聯賽
南區U13
日期:10/4
時間:13:00
地點:賽馬會香港足球總會足球訓練中心5號場

(分組賽日)

南區U15
日期:16/4
時間:18:45
地點:九龍仔公園2號場

南區U16
日期:17/4
時間:20:30
地點:跑馬地遊樂場1號場

南區U18
日期:9/4
時間:18:45
地點:葵涌運動場

歡迎各關注冠忠南區的球迷到場支持,為一眾青年軍球員打氣!

#南區青年軍
#冠忠南區
#冠忠巴士
#發放正能量
#團結一致乘風破浪
#WeUniteAsOne
#wethesouth
#southforone
李輝立:歐沖應該係加盟大阪K3,雖然佢去到日本未必有啲乜嘢大突破,但係年紀過30能夠放棄自己事業衝出亞洲一試,唔係好多人做得到,即使球員身份唔成功,起碼可以為香港將來年青人開拓到一條新路線,佢對足球呢份熱誠係值得尊重。
應該係J3先啱
外流之父
復活兔同復活蛋,仲有美女派口罩套,球迷有無攞?

現時仍是年青球員,之後就要爭位踢了。

From: 體記隨筆
屈李嘉耀打閘不如出jojo
得佢周不時收到外國球會request本地土炮球員國際轉會紙
今季唯一一場盃賽,東方贏得隊史上第一個菁英盃!對你來講係咪一個理所當然嘅結果?一齊重溫返尋晚嘅大戰!
https://www.facebook.com/iCable.Loving.Sports/videos/1904894966343225
From: 有線電視 愛·體育
作為一個版主,睇咗港超咁多年,一切嘅唔公平亦都經歷過,本來都諗係咪應該要學識去習慣呢?但作為一個講求公平嘅我,我絕對知道每件事唔應該去容忍嘅。本來每一件事過去咗,都係期望佢哋下次會做返好啲。但事實上係,我睇唔到呢個公平嘅存在,而且係一次又一次地更無理

一支職業足球隊,準時交錢係一件理所當然嘅事,若果佢唔準時交錢被處分亦都係應該。但有一啲人佢哋竟然可以五個月唔交錢亦都唔使被處罰。 一隊原本應該被取消資格嘅球隊,卻變成自動晉級嘅一隊。但一對準時交錢嘅球隊,亦應該自動升晉嘅一隊,卻反而變成被出局嘅一隊,而同時更面臨處罰

同時間有一個球員,佢講咗啲說話係足以構成性騷擾行為,但佢應該一早要開會審視停賽期,但係一句上訴而需要搜集資料之下,卻可以拖廷開會日期,變相放生佢,令佢仲未需要停賽。但同時間,有一個球員,係一個唔知乜嘢犯規之下拎到紅牌,絕對應該上訴。但因為最後發覺上訴成功同唔上訴嘅停賽期竟然係一樣之下,選擇放棄而被迫硬食

我想知道,公義何在?呢個世界,原來就係咁唔公平

通常呢啲球隊,會被視為特權隊。而呢隊特權隊,將會係我隊明日嘅對手。作為一個小小嘅球迷,我亦會以行動表態,向特權說不,明天見

#大家都係貝氐唔洗分咁細
#無生你估你藍屍同副主席就有用咩
#人哋係紅資同大主席嚟㗎
#讓路啦
https://www.instagram.com/p/CNb366xlvSR/
From: 南朗山守護者
Jojo啲傳中

From: 愉園ig
殺死了理文決賽唔出聲?

From: Trophy Network 拓飛文化
【傑志場刊封面故事】扎根香港 一同成長 - 安永佳, 賓紀文

我們希望藉著主場賽事,能讓球迷更能認識傑志的價值,不論球場的佈置,不同互動區域,甚至主場場刊都是其中一個途徑,讓球迷了解傑志的故事。

時間可以沖淡過去的回憶,時間亦可以讓經歷深深的印在腦海。兩位擁有外國血統的小男孩,從小在香港成長,在香港相遇、相識和相知。隨著日積月累的經歷,他們陪伴大家,一起找到方向,當年曾到外國枕典席文,同時在足球路上堅持不懈,期盼他日能在香港寫下他們的足球故事,讓今期場刊主角安永佳及賓紀文訴說他們的心路歷程。

詳細故事印於本周比賽場刊,場內免費派發。
https://www.instagram.com/p/CNb6F3EHXsO/
From: 傑志ig
某隊:睇唔到 唔知道
球隊在上周對理文一戰,憑安永佳及加維蘭入球,作客以2:0淨勝對手,其中前者已攻入個人今季第11球,而後者亦射入近3場第3球,球隊現時以10戰22分領先積分榜,眾將信心滿滿迎接下場賽事。面對今季港超新軍晉峰,傑志在首循環作客藉加維蘭、丹恩奴域及羅拔圖的入球,3球大勝晉峰。今仗客軍在上周以0:5大敗東方龍獅,相信晉峰會在這場捲土重來,賽事精彩可期。

近3仗均以正選姿態上陣的何振廷在賽前表示,晉峰的組織能力不差:「在上次對碰時,對方在保持陣型及控傳中做得不錯,我們在逼搶方面要下更多功夫,尤其是在上半場。我們必須對他們的控傳踢法加以小心,避免暴露空位,讓他們反擊成功。今季賽事非常緊湊,要順利奪冠,餘下每場比賽都很重要,我們要做好自己,贏下每場賽事。」
https://www.instagram.com/p/CNbr3HVl6tA/
From: 傑志ig
Wan Bissaka咁
對中風有Sean睇?
最少都擺後備啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞