8大乞食科yr2收到aco offer應否quit u

338 回覆
617 Like 1866 Dislike
take the offer
讀大學嘅目標已經達到
我家姐同佢d朋友就是例子
考過好多位都冇offer
有d直頭冇得in
好似好耐冇見你喎魔巴
咁趕住做嘢做乜9 香港人真係好鍾意返工
你講得出呢句嘅話
讀大學都係或者唔係咁適合你架啦
你講下係咩乞食科先 可能唔乞食呢
畢業生report人工同aco起薪相約嘅乞食科
樓主你問得就take offer算啦
Quit 啦。你讀完都實冇呢個人工,隨便搵ou part time hea讀拎degree算啦。
1. 問定學校可唔可以partime 讀埋個學位
2. 睇吓ou有冇同類型課程 問埋嗰邊 transfer credit 嘅嘢
3. 睇吓aco 份工係輪更定係office hour 如果輪更就好啲 應該可以讀埋書
4. Aco 嗰度最好同佢講讀完 year 2 先accept offer 可以用sem break 體驗吓份工 同埋份工settle down咗再諗吓學業嗰度點搞
5. 原本嗰度可以defer 1個sem/1年 再睇吓條路點走
6. 其實大學學位同aco 真係可以兩者兼得 唔一定要放棄其中一邊
加油
呢個又吹大左 三寶要諗aco
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞