8大乞食科yr2收到aco offer應否quit u

338 回覆
617 Like 1866 Dislike
你唔係諗住quit點解要考
綠表首期要一球?
買舊居屋一球未必得
有機會唔足九按
Year 2屌過同學塊西未?

未就讀埋佢 目標要畢業前屌到
黯咩淡 又唔見讀神科啲人出嚟咁講?就算講完咪又係繼續喺香港發展

同埋咩叫冇料?21,2歲就知道自己冇料?搞笑?前提係佢仲要未試過任何一份長工 攞住個大學學位驚西冇得比你試?
8年升CO喇
19歲ACO,27歲已經CO 33K
再捱多5年上SCO 44K,到時都只係32歲
That’s why 話第時可能後悔死佢
佢憑啲咩去預視自己撈唔掂先 咪就係因為自己而家冇乜見識(no offence你先yr2, 做得幾多野,又係咪真係有能力判斷好多野先?)好啦,到時候做多幾年,發現自己工作去到瓶頸 或者有進修嘅念頭出現 可能去part time讀 可能又有其他野顧慮 又未必讀到啲咩靚u

人生好大,2年後你話你升職可能已經到17k,但可能你好多fd 一grad已經20幾k 政府工係好做 但其實有好多更好嘅工
重點就都係大學生啦
讀垃圾科真係唔容易搵工嫁
加上唔係專科人工都唔會高
Take 左ACO offer , 搵part time degree 讀

書幾時都得讀
Offer reject 左,就無
佢對自己冇自信已經係冇能力既一種啦

咩決定都有得必有失 我又冇話邊個決定啱
弱智,你而家都考到aco, 2年後你都一樣會考到啦on9仔
咁我都知佢聽日出街都唔一定安全可能會比車車死既
on撚9個個做到EO? 懶係好笑咩全宇宙最高智能最先進既AI
你每日出街都係賭會唔會中covid架啦,廢話
成千上萬人去考幾十個位,成績好都唔使去讀乞食科啦
我家姐自細讀書講野樣樣叻過我
3大普通科畢業
考左4次都唔得

而家比我20歲就有offer
已經好心滿意足
非三大 唔好咁大諗頭
商量?

「申請」
如果我有朋友做到eo 真心替佢高興
做我上司仲好 report 寶令仔 又快升
正正常常肯做嘢八年有得升

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞