8大乞食科yr2收到aco offer應否quit u

338 回覆
617 Like 1866 Dislike
點解唔可以兩個要曬,一定要二擇其一?有degree有aco,你宜家先year 2,即係嚟緊至少十年唔洗憂
做左先,之後take part time degree , 三十歲前你就升Co, 到時4萬月薪
喺政府入面搵個斯斯文文既aco 女仔,就算佢唔升你地兩個加埋都月入7萬,唔怕失業,買樓供多啲都唔驚
認真,quit

我讀緊poly 3寶都覺得ACO呢份工唔錯,你諗下你畢業之後可以在私人市場做d乜
問學校呢幾個SEM既credit將來可唔可以讀PT Degree個陣轉分讀少d

首先讀書係爲左搵份好工

讀書機會容易得到過工作機會
咁多大學生都爭一個ACO位就知
將來PT degree要報一定有得讀
但你可以保證將來一考就比到offer你?
自己知自己咩料就OK,唔好信連登仔講咩爲個爛鬼ACO走去quit U咁on9
分分鐘人地一年考幾次政府職位都無offer
都唔知急乜柒
Yr2 報aco
拎埋個degree先差多兩年
我讀果科冇evening course
應該轉唔到pt
就算走堂 但mid term final都唔夠假期考啦
你都講到咁 Quit la
你咁諗得都證明你係做aco既人才,俾返個學位人啦
Call sick la 仲請假
aco is the best
可能又唔使quit既 樓主你defer咪得囉 每個sem 9 cred 拉長慢慢讀 反正你有收入
點解唔一路讀一路做
Take offer同一路讀書
你驚呢世之後無OFFER?
休學一年體驗下份工先囉

唔鐘意又可以讀返書,最緊要諗到讀完呢科出黎有咩工會請你啫
腳字都唔識打
啱晒quit u做一世ACO
醒喇,唔好訓呀,醒下呀
緊係讀埋佢

留返aco個位比我
做ACO同退休無分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞