8大乞食科yr2收到aco offer應否quit u

338 回覆
617 Like 1866 Dislike
pin this啦
依家擺明就有offer 但唔會保證你grad左之後再考實有 同埋都唔保證你第日係人中之龍
如果自命自己係嘅 大可讀埋佢去考eo ao
最緊要知自己係咩料就得 如果知自己唔係精英 而未必搵到多過3萬 就quit U把啦
之後再pt 讀多4年 你估第日冇時間?
寫遲啲onboard
有咁長得咁長
拖佢大半年 應該2022年中先入
之後黎緊暑sem 同 yr3 讀爆cred
爭少少就入職個陣讀埋去
On9大學生做ACO你一定後悔 咪聽啲連登仔9up兩句就覺得ACO真係咁正
政府工係好 但一定無ACO份囉
得罪講句你做入境海關散仔都屌打ACO
根本呢個社會精英真係得好小
係連登仔成日出口術話:大學生唔報ao eo 失禮死人咩
又或者
你同人講做aco 點交代?人地個個都紀律部隊 ibanker

真係咁多ibanker 真係個個大學生都精英 就唔會咁多人狗衝紀律部隊散仔 aco ca呢d啦

去到我地呢個年代嘅人 差唔多3個就有1個係有degree

degree 係咪仲好似7/80年代含金量咁高呢?
你先year 2 點解咁快就apply
點都係讀埋知大學先啦
講出黎俾人聽都好聽呀
唔岩做aco, 都仲有個degree 搵其他工呀
唔好咁傻,做人唔好太短視,起碼都讀埋個學位先,有時你讀完之後可能有啲新既諗法或者有第二條出路,aco只係比上不足比下有餘既工,將來想入政府仲有好多post請人,路好咁快定死自己之後行既路
應該
青春嘅回憶,唔係用錢可以換到
lm ,想知面試同test 打字 難唔難 想今年報 aco
依啲好難講 讀書叻唔代表待人接物方面一定叻
aco學歷要求咁低就知唔係只睇你學歷去衡量一個人
認真答你,咪撚聽佢9up
8年只係入zone升級,真正升到普遍講緊8-12甚至更耐

老實講,讀埋個Degree又唔代表d咩
上次請既人入面60%有degree
你早人地2年入!take offer 啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞