13人涉管有兒童色情物品 警撿2萬張相片+7千套影片

490 回覆
26 Like 7 Dislike
假設如果係我自己畫既漫畫
有咩方法證明入面既刻劃具有藝術價值?
有咩合理疑點令控方證明唔到被刻劃既人物未滿十六歲?
第二性徵都可以早熟好似唔ok
虛構人物亦唔會有出世紙或者親屬
如果我第一頁聲明所有登場人場為虛構同十八歲以上,我作為版權持有人既呢個聲明有冇法律效力?

控方請「權威人士」認同呢幅係未成年
你已經釘死左
無得拗

好多仲要口供果陣比警察誤導你 信黑警話佢都知你無辜
跟手話跟佢講一次佢講既野 然後簽名就放左你
打都無得打

如果我有權威人士證明到有藝術價值
例如大學教授呢?
另外如果兩邊到請到「權威人士」,即係例如醫生提供科學意見咁法官係根據咩黎判斷接納邊班既「權威人士」意見
唔好理咩黑警唔黑警住果d唔關事,me真係想知個條例既基準係邊

基準係政府果邊。
睇完呢個post 覺得香港仲恐怖過北韓,唔明點解唔移民走人

你唔係覺得得香港會利用CP下話

屌上面已經貼左兩個最明顯既例子啦

你睇多次我寫乜啦
如果我第一頁聲明所有登場人場為虛構同十八歲以上,我作為版權持有人既呢個聲明有冇法律效力?

你已經釘死左
無得拗

打都無得打

例如大學教授呢?
另外如果兩邊到請到「權威人士」,即係例如醫生提供科學意見咁法官係根據咩黎判斷接納邊班既「權威人士」意見
唔好理咩黑警唔黑警住果d唔關事,me真係想知個條例既基準係邊

基準係政府果邊。

你咁講本身就已經有既定立場
你比d參考資料黎會有說服力好多
如何防止被人屈?各位有冇諗法?我就有兩個,一係就永不用桌面機,用輕身notebook永遠跟身,因為嚮危急關頭較容易收埋或破壞

一係只用ssd,仲要用m2標準,機箱永遠打開,一知差佬拍門就成塊抽出黎消滅

你已經釘死左
無得拗

打都無得打

例如大學教授呢?

基準係政府果邊。

你咁講本身就已經有既定立場
你比d參考資料黎會有說服力好多

其實你可以選擇唔信,然後睇下幾時唔好彩。

自己google 一下係咪真係咁難?
如果咁講好多連登仔 高登仔拉得

動漫台都死一大堆。
如何防止被人屈?各位有冇諗法?我就有兩個,一係就永不用桌面機,用輕身notebook永遠跟身,因為嚮危急關頭較容易收埋或破壞

一係只用ssd,仲要用m2標準,機箱永遠打開,一知差佬拍門就成塊抽出黎消滅

根據你ip歴史拉人,你毀滅都冇用

比人hack 過wifi又入我數?

以前老翻抄超任game就得,因為冇連上網(1992-1995)

比人hack 過wifi又入我數?

當然

你有做過神仙難救,我只係對成日活躍於政治班政權眼中釘講
點證明係兒童色情?
睇二次元蘿莉 算唔算係兒童色情

算, 條例係話睇落唔似大過18歲都draw得

如果係500歲既惡魔但樣係蘿莉,
或者係一架沈左既戰艦
咁點計

你有做過神仙難救,我只係對成日活躍於政治班政權眼中釘講
香港猶差,為左交數,你唔好彩中左,除非你既技術勁撚到黑客級,否則死硬。
目前已經確定架空世界中的兒童推倒不涉及《日本兒童色情法案(簡稱)》

日本無問題,香港有問題
ON9

所以香港人好大碌。
好記得有條友係日本買左幾千呢D漫畫返黎,比人係機場周到,之後唔洗講係死硬。
嘩講到咁 第日生仔真係要提老婆唔好影bb沖涼相
目前已經確定架空世界中的兒童推倒不涉及《日本兒童色情法案(簡稱)》

日本無問題,香港有問題
ON9

所以香港人好大碌。
好記得有條友係日本買左幾千呢D漫畫返黎,比人係機場周到,之後唔洗講係死硬。

姐係就算全部二次元
只要個官覺得係cp就食硬你?

唔係講笑,入到都唔出奇
美國係on9到連keep起自己未成年嗰陣影嘅裸照都告得入
禁CP原意係好,但係真係比政治潔癖搞到變惡法
定其實係故意整成咁方便使用就不得而知

唔係講笑,入到都唔出奇
美國係on9到連keep起自己未成年嗰陣影嘅裸照都告得入
禁CP原意係好,但係真係比政治潔癖搞到變惡法
定其實係故意整成咁方便使用就不得而知

香港唔會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞