13人涉管有兒童色情物品 警撿2萬張相片+7千套影片

490 回覆
26 Like 7 Dislike
早幾日個(入過沙咀,你問我答)個樓主就係單av唔為意順手單左段cp咁就幾年

大家以後真係要小心d

最好係睇都唔睇a片
或者買老正睇

老正咪一樣A片,現在不是charge你用老翻
如果thisav有片,禁左落去睇

坐5年
早幾闈比人突擊

1 點幾 地鐵站 兩架車

搞左我兩個幾鐘

Btw 佢唔係我面前check 我電話有無得告

睇完我電話仲要係到講 我拍埋咁多片 安全咩

講緊我拍我同女朋友個啲
早幾日個(入過沙咀,你問我答)個樓主就係單av唔為意順手單左段cp咁就幾年

大家以後真係要小心d

最好係睇都唔睇a片
或者買老正睇

老正咪一樣A片,現在不是charge你用老翻

但老正中間唔會有CP先

做乜鳩
睇鬼父係咪就已經等於犯左法
點解我一路聽屈人cp係
「佢拎左你部機再自己入cp落去」
而唔係上面巴打講咩「黑警引人down」「zip file打包有埋」?

咪係⋯真係屈既
破門 鎖人 拎電腦 話入面有cp 坐5碌 完
洗閪引你down

兩樣有分別, 引你down而你down左, 你就真係有犯法
就算向法庭證明左佢係引你down, 你都係衰左
但放入去, 佢就係真正老屈 (雖然好難證明到佢係老屈, 因為法庭假設差佬唔會砌生豬肉[red])

其實就算最後告你唔入,[red]但報紙電視頭條日日係你,人格謀殺都玩完。

呢點真係好on9
香港根本係人治

呢點同係咪人治有咩關係

佢老屈就入 咁都仲唔係人治?
郭文貴:大量港府官員嫖娼,十三四歲處女都被玩了。
https://lihkg.com/thread/250289/page/1?ref=ios

窮撚二次元打飛機都有問題
http://legalref.judiciary.hk/lrs/common/search/search_result.jsp?isadvsearch=1&txtselectopt=2&txtSearch=&txtselectopt1=1&txtSearch1=&txtselectopt2=3&txtSearch2=&txtselectopt3=9&txtSearch3=%E5%85%92%E7%AB%A5%E8%89%B2%E6%83%85&stem=1&selcourtname=&selcourtype=&selDatabase=JU&selDatabase=RS&selDatabase=RV&order=0&SHC=&page=1

唔少都係foxy dl//其他地方dl, 冇乜係俾錢dl(deepweb)
香港第四類cp, 即係成人同兒童有插入性性行為, 一般量刑係12~36個月
一條片/一張相, 只要係第四類, 12個月起跳
未計其他加刑因素例如兒童年紀/有冇虐待, cp數量, 有冇用黎謀利同散佈等等
認罪扣減三份一, 大部份人都係認罪, 好難打得甩

至於有冇差佬屈/差佬自己放入去, 我都未睇哂咁多單所以唔知, 但未見有
(1) Level 1: images depicting erotic posing with no sexual activity;

(2) Level 2: sexual activity between children or solo masturbation by a child;

(3) Level 3: non-penetrative sexual activity between adults and children;

(4) Level 4: penetrative sexual activity between children and adults, or sadism or bestiality.
頭3頁, 大部都係後生仔廿幾歲...
31. The one cartoon still image in charge 3 does not involve real children and as such the guidelines set out in M K C does not apply. The cartoon is a full frontal image of 4 naked female children. I adopt a starting point of 9 weeks’ imprisonment, reduced to 6 weeks’ imprisonment upon the defendant’s guilty plea.
http://legalref.judiciary.hk/lrs/common/search/search_result_detail_frame.jsp?DIS=102237&QS=%28%7B%E5%85%92%E7%AB%A5%E8%89%B2%E6%83%85%7D+%25charge%29&TP=RS
實係某d on9仔睇完deepweb 既post 走去試 仲要save 落電腦
不少網民一直以為,只有管有「真實」的兒童色情圖片或短片,才會身陷法網。因此,他們對這位青年因為管有色情漫畫而被判有罪,深感詫異。但其實,這名青年並非首位因管有兒童色情漫畫而被判有罪的香港人。2008年,長期露宿赤鱲角機場的中年男子薛x文,就因為藏有四本描繪兒童性器官及性行為的漫畫,被判處監禁兩個月,緩刑兩年。當時裁判官判刑時稱,被告管有的兒童色情漫畫,雖然「沒有受害人」,但由於此風不可長,必須判處有罪。

必須留意的是,即使是「曾經管有」,亦已足以構成罪行。2012年,當時48歲的國畫老師張x榮,在互聯網下載了49張兒童色情照及10段片段,雖然事後已經刪除,但依然被判社會服務令80小時。

屌你老母,訓街既露宿者,無電貓都可以中到CP
不少網民一直以為,只有管有「真實」的兒童色情圖片或短片,才會身陷法網。因此,他們對這位青年因為管有色情漫畫而被判有罪,深感詫異。但其實,這名青年並非首位因管有兒童色情漫畫而被判有罪的香港人。2008年,長期露宿赤鱲角機場的中年男子薛x文,就因為藏有四本描繪兒童性器官及性行為的漫畫,被判處監禁兩個月,緩刑兩年。當時裁判官判刑時稱,被告管有的兒童色情漫畫,雖然「沒有受害人」,但由於此風不可長,必須判處有罪。

必須留意的是,即使是「曾經管有」,亦已足以構成罪行。2012年,當時48歲的國畫老師張x榮,在互聯網下載了49張兒童色情照及10段片段,雖然事後已經刪除,但依然被判社會服務令80小時。

屌你老母,訓街既露宿者,無電都可以中到CP
31. The one cartoon still image in charge 3 does not involve real children and as such the guidelines set out in M K C does not apply. The cartoon is a full frontal image of 4 naked female children. I adopt a starting point of 9 weeks’ imprisonment, reduced to 6 weeks’ imprisonment upon the defendant’s guilty plea.
http://legalref.judiciary.hk/lrs/common/search/search_result_detail_frame.jsp?DIS=102237&QS=%28%7B%E5%85%92%E7%AB%A5%E8%89%B2%E6%83%85%7D+%25charge%29&TP=RS

二次元+曾經管有
全香港有幾多人要坐監
其實我想知點捉
唔係冇warrent 都唔可以去isp check history?
咁姐係警犬放cp seed 引d人download?

咁姐係警犬放cp seed 引d人download

香港我唔知 , 外國肯定有..

其實我睇左咁多個topic 關於cp既
有時候係 瀏覽外國既cp
而果個網站係特登set黎捉人
咁外國既相關部門 就會通知香港
話 你地地區有個咁咁咁既人睇過同下載過喎
咁警方就捉人既
至於警方有無放seed捉人
唔敢講話無,都係果句 唔好 好呢味
又無波又無身材 有乜好J

唔該意睇到,唔犯法
但刻意睇,比錢join member去睇
Download upload都犯法
呢個罪唔係淨係香港捉,好多地方都幫手捉

二次元+曾經管有
全香港有幾多人要坐監

你有啫都有機會入冊。
其實我想知點捉
唔係冇warrent 都唔可以去isp check history?
咁姐係警犬放cp seed 引d人download?

咁姐係警犬放cp seed 引d人download

香港我唔知 , 外國肯定有..

其實我睇左咁多個topic 關於cp既
有時候係 瀏覽外國既cp
而果個網站係特登set黎捉人
咁外國既相關部門 就會通知香港
話 你地地區有個咁咁咁既人睇過同下載過喎
咁警方就捉人既
至於警方有無放seed捉人
唔敢講話無,都係果句 唔好 好呢味
又無波又無身材 有乜好J

唔該意睇到,唔犯法
但刻意睇,比錢join member去睇
Download upload都犯法
呢個罪唔係淨係香港捉,好多地方都幫手捉

香港係二次元都中招,日本唔會,美國唔知。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞