13人涉管有兒童色情物品 警撿2萬張相片+7千套影片

490 回覆
26 Like 7 Dislike
《防止兒童色情物品條例》淨係針對印刷、製作、生產、複製、複印、進口或出口、發布、管有同發布或安排發布廣告宣傳品呢啲行動
其實關唔關數量事
如果你冇下載,同只係睇左幾張
你都仲可以話你唔小心click左入去

但如果你成幾gb,就拉鳩硬
或者你唔下載但日日睇十幾套,都拉
係咪咁?

其實有冇具體準則

一般瀏覽唔犯法, 畀錢睇/下載/發佈就犯法

其實都有人中過招,去睇過,唔下載,都死。

source?

我記錯,係下載過,刪左都死。

http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/news/20111214/50054481
擺定個wannacry係電腦度
有差佬上門就即刻開掂唔掂

差佬出埋 300USD 幫你解鎖又點話
不過我好好奇,到底點知道啲人管有呢啲嘢?
喂上面,兒童色情定義好似係不足16歲,
唔係18歲喎

香港法律不嬲on9
16歲就可以簽紙結婚扑野 但唔睇得av
肛交又要21歲(好似係)先玩得
其實關唔關數量事

係咪咁?

其實有冇具體準則

source?

http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/news/20111214/50054481

哈, 冇錯

你睇返呢幾年有關呢樣野既新聞就知...

其實一般黎講都係得一個原因...
日本好多h動都好似唔過18歲

乜唔係一定有寫登場人物全部超過18歲
(乜家下18歲唔比讀小學咩 )

寫姐 佢話睇落唔似就入你架啦
而家香港戴頭盔都比人告架啦

所以話呢條罪好撚屈

其實唔止香港,全世界先進國家都捉CP捉得好嚴
用CP嚟砌生豬肉唔係咩新鮮事,度度都係想入你就入你
一牽涉到CP就唔會有人敢幫你,咁好用嘅工具政權點會放棄
想改變都好難
咁政治不正確嘅嘢提親都會比人抹黑,等同政治自殺
無人會肯掂

所以話呢條罪好撚屈

想改變都好難
無人會肯掂

你識好多人比人用cp呢條例黎砌生豬肉 ?

咩原因?

咩原因?

屌.. 自己睇啦好無 ?
冇咩點留意
好似次次都捉10-20人
之後唔見判案新閒
其實關唔關數量事

係咪咁?

其實有冇具體準則

source?

哈, 冇錯

你唔下載落部機temp file點瀏覽呀
IT害人

所以話呢條罪好撚屈

想改變都好難
無人會肯掂

你識好多人比人用cp呢條例黎砌生豬肉 ?

駛撚識咩
成日睇新聞,當一單嘢搞到咁上下大就會開始有人打CP牌
間唔中就會有一兩單會好方便咁搵到"證據"
美國就最撚興,根本係玩人格謀殺
喂上面,兒童色情定義好似係不足16歲,
唔係18歲喎

第200章 《刑事罪行條例》 第138A條 利用、促致或提供未滿18歲的人以製作色情物品或作真人色情表演
屋企上網都俾人捉
係咪咁大獲
好彩我唔好依味野
強姦犯,Cp製作人 都應該打靶

二次元應該獨立處理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞