13人涉管有兒童色情物品 警撿2萬張相片+7千套影片

490 回覆
26 Like 7 Dislike
全球每日幾十億人上網,如果唔瀏覽某d fbi或者其他警察組織一早關注左既網點會有事 所以大家唔使咁驚,如果真係咁易出事,全港每日都有日出事啦,點會一年先拉十幾人
對上一次好似係捉啲喺Foxy down野嘅人

巴打坐咗幾耐監?
有朋友中左 foxy download落黎
咁搞法常識書仲唔係cp??

不少網民一直以為,只有管有「真實」的兒童色情圖片或短片,才會身陷法網。因此,他們對這位青年因為管有色情漫畫而被判有罪,深感詫異。但其實,這名青年並非首位因管有兒童色情漫畫而被判有罪的香港人。2008年,長期露宿赤鱲角機場的中年男子薛x文,就因為藏有四本描繪兒童性器官及性行為的漫畫,被判處監禁兩個月,緩刑兩年。當時裁判官判刑時稱,被告管有的兒童色情漫畫,雖然「沒有受害人」,但由於此風不可長,必須判處有罪。

必須留意的是,即使是「曾經管有」,亦已足以構成罪行。2012年,當時48歲的國畫老師張x榮,在互聯網下載了49張兒童色情照及10段片段,雖然事後已經刪除,但依然被判社會服務令80小時。

大家及早回頭
移民啦!仲講!
cp只係deep web 先有?
普通網未見過

利申 睇開cp

FBI is watching you

信唔信我放上黎攬炒

唔放你全家俾黑警通櫃

唔放死全家
不少網民一直以為,只有管有「真實」的兒童色情圖片或短片,才會身陷法網。因此,他們對這位青年因為管有色情漫畫而被判有罪,深感詫異。但其實,這名青年並非首位因管有兒童色情漫畫而被判有罪的香港人。2008年,長期露宿赤鱲角機場的中年男子薛x文,就因為藏有四本描繪兒童性器官及性行為的漫畫,被判處監禁兩個月,緩刑兩年。當時裁判官判刑時稱,被告管有的兒童色情漫畫,雖然「沒有受害人」,但由於此風不可長,必須判處有罪。

必須留意的是,即使是「曾經管有」,亦已足以構成罪行。2012年,當時48歲的國畫老師張x榮,在互聯網下載了49張兒童色情照及10段片段,雖然事後已經刪除,但依然被判社會服務令80小時。

大家及早回頭

曾經管有都計
咁好多人已經冇得回頭喇
咁講嘅話有邊個冇衰過

基本上全部人都會中

呢個咪係問題囉
睇乜嘢去邊度睇先會中都唔係重點
而家係講緊根本藏有CP個定義可以擴到好闊
只要有人想屈你,就算你唔係真係孌童特登搵CP嚟睇都可以屈得你入
如果係政府/警察出於某啲原因想做你
求其講句懷疑你藏有CP,收咗你部電腦
你已經可以同你人生講定byebye
全球每日幾十億人上網,如果唔瀏覽某d fbi或者其他警察組織一早關注左既網點會有事 所以大家唔使咁驚,如果真係咁易出事,全港每日都有日出事啦,點會一年先拉十幾人

呢樣真係得拉人同俾人拉個個先知佢地係咪上特定網先出事
唔好係GOOGLE SEARCH CP,好痴線
唔好係GOOGLE SEARCH CP,好痴線

有朋友中左 foxy download落黎

幾時既事, 最近? 仲用緊FOXY?

洗8月15了
黑警死全族,死左既都俾人挖墳姦屍
想知D警察係咪會用D硬體恢復技術去拎返人地刪左既擋?
好似話硬體恢復技術可以恢復到軟體恢復技術都恢復唔到既檔

儲存裝置用DoD方法寫三次已經可以完全毀滅資料,用任何嘅恢復技術都無法恢復。
https://www.lifewire.com/dod-5220-22-m-2625856

US個個用覆寫七次都仲可以用硬體方法還原喎好似
好想研究個硬體方法

WannaCry
cp只係deep web 先有?
普通網未見過

利申 睇開cp

FBI is watching you

信唔信我放上黎攬炒

唔放你全家俾黑警通櫃

唔放死全家

放啦喂
我本相籌有我自己bb 仔時 沖涼照係咪都唔得
想知D警察係咪會用D硬體恢復技術去拎返人地刪左既擋?
好似話硬體恢復技術可以恢復到軟體恢復技術都恢復唔到既檔

儲存裝置用DoD方法寫三次已經可以完全毀滅資料,用任何嘅恢復技術都無法恢復。
https://www.lifewire.com/dod-5220-22-m-2625856

US個個用覆寫七次都仲可以用硬體方法還原喎好似
好想研究個硬體方法

都叫左你班友用 RAM disk架啦。

呢樣真係得拉人同俾人拉個個先知佢地係咪上特定網先出事

唔使入你CP
你上網打句野打篇文打個故

黑警已經可以懷疑你不誠實使用電腦罪沒收你全屋電腦
到時口供比黑警誤導落錯埋
例如佢一定會叫你講/屈你有講咩「阿SIR 比次機會」再叫你簽名
呢句就係水你默認自己有犯法既句子

上到庭佢告你乜野 你都係口供默認左犯罪唔使旨意打得甩

記住三大不可信

條女同你講:我同佢無野架,大家只係普通朋友。

差佬同你講:你認罪,唔會有事既。

蝗族同你講:信我啦,我幾時有呃過你。
唔計政治砌生豬肉嗰d
主要來源係deep web?
普通咸網中伏既機會高唔高?一陣個咸網無啦啦彈出黎咪好無辜
如果係上咸網都幾大風險下

好易,記得上幾個禮拜有位巴打po左條link出嚟,下面啲回覆清一色都係叫人唔好入,CP嚟,個網係.com尾,好似

咁撚恐怖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞