放低你最尷尬一刻

769 回覆
2768 Like 17 Dislike
茶記食野 叫左杯凍奶茶
個阿姐拎左杯野黎 我掛住篤電話就拎左黎飲
第一啖心諗咁奇怪既唔同味 不過又無理佢
然後隔左陣個阿姐又拎多杯野黎 果杯先係凍奶茶
而我就係飲緊對面阿叔嗌果杯凍咖啡
然後我地四目交投無講過一句野...氣氛極尷尬
拿拿林食完走人
有一次頒獎典禮,我好緊張希望自己得獎,點知現場可能太嘈定係我太緊張,我聽到主持人嗌我自己個「姓」我就彈咗出去攞獎,點知台上嘅兩個主持同菊姐都好鄂然咁,果時先知我上錯台,得獎嘅係關菊英唔係關心妍!
...我都試過
個肥仔問我 : 你做咩?
我知道左之後我笑到停唔到
讀中學同個friend去廁所,我大叫:「你屙尿好大聲呀哈哈」
點知個frd喺廁格出返嚟,啲水聲仲未停,frd同我講:「嗰個唔係我嚟」
嚇到我即刻跑出廁所小學雞真係製造好多尷尬
關家姐
笑死我
我有次上完體育堂唔舒服想嘔,衝入廁所個刻見到有個廁格開左門,即狗衝入去,點知有人係裡面痾緊尿,我忍唔住一野嘔左落去佢條褲度,個刻全世界靜哂,佢呆左咁望住我
然後我講左句sorry 9秒9閃左,唔知佢之後點了
中學嗰陣打完波返屋企 咁打完波梗係飲咗好多水
點知仲未返到屋企就已經好急尿
到屋企樓下忍唔住 但突然醒起諗咸濕嘢可以忍尿
跟住又諗住中學個女神諗諗下仲硬曬
點知入𨋢得我同一個女中學生 佢仲係咁望住我下面
我仲對住佢微笑 都望咗佢幾眼 但實在好撚急尿
𨋢門一開就衝咗入屋 點知痾尿先知出事
原來我無拉褲鍊
得 千祈唔好講
關心菊英
上次睇唔係畀老母打咩
匿埋係個簾後面好enjoy咁用張紙巾撩緊鼻屎..enjoy到恰埋眼點知一開眼個同事望住我仲要同我講sorry
屌佢又唔係
當冇野又唔得
記得有個p圖嘅版本係上面啲人話×××個爸爸賓周損咗
細個機舖仲有得食煙個時去打機, 枝煙食完諗住好型咁坐係度打住機單手彈落地下 (其實好柒), 點知彈左入隔離男仔隻鞋入面, 佢🔥到彈起身係咁叫, 我即刻係咁say晒sorry, 好在佢冇打鳩我咋
唔係自己得唔得
中學果陣有一個老師香咗
咁啱生忌同死忌一樣
之後係佢生日果陣fb有notification 叫人入去同佢講生日快樂
之後有個副校長入去講「xx生日快樂」
唱k去完廁所入錯房
我都試過 但係係細個諗嚇阿媽
視藝堂整陶瓷,老師話攞返自己上次嗰個再整。
本身好似唔係好滿意自己個作品之後晏扁咗,諗住重新整過。點知有個同學舉手話唔見咗佢個個,原來係我晏扁人地...and then 尷尬笑
淨係記得佢叫我哋唔好整啲球體嘅嘢出嚟,話會爆
但係我無聽到書,整咗串提子出來
最後焗完出嚟隔離嗰啲陶瓷全部爛晒
Same 細個走失咗 攬住個呀嬸喺度喊呀媽呀媽
條友真係唔識架喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞