放低你最尷尬一刻

769 回覆
2768 Like 17 Dislike
haha都幾cute
你呀媽癡撚線玩鳩個仔
好在個sticker夠得意
細個嘅視線唔夠高
拖錯過個阿叔 以為係老豆
點知個阿叔fing開我隻手
個陣嚇死我 以為老豆唔要我
睇到扯扯地
細個行生行到好攰拖住爸爸
點知拖左個唔識嘅人
成日喺連登出post無人應 靜過拍烏繩 屌
本身覆緊條女,唔為意有另外群啲人講嘢,撳咗落翻工個wtsapp group度send埋,嗰時未有得刪,send出去嘅信息同潑出去嘅水一樣
嗰時打咗「bbg,我睇咗啲新花式想同你玩

另外有次翻翻下工急屎去咗公廁爆石,咁梗喺要舖紙巾先再柯啦,去完之後就翻公司開會直落,翻到屋企沖涼先見到條褲攝咗條勁長嘅紙巾,我諗喺鋪廁板嘅其中一條嚟
以為PHD係PIZZA HUT DELIVERY 嘅簡稱。
差唔多十年前,禮拜六屋企人想食PIZZA,咁啱嗰排收到PIZZA HUT DELIVERY啲宣傳單張有埋優惠券,咁我走去附近商場間PHD(間鋪專做外賣)到買,到左同個COUNTER靚姐姐落單,咁我一路講,姐姐個表情都帶點疑惑,最後我攞埋張單張出黎擺上枱,同姐姐講仲有想用埋呢張優惠券。
姐姐低頭望真啲,然後同我講呢度係PHD,我嗯咗一聲,有啲奇怪佢做咩無啦啦講埋啲阿媽係女人嘅嘢,姐姐見我無反應先繼續講呢張係PIZZA HUT DELIVERY嘅,我地係兩間唔同公司。
哦,係呀。我語氣好淡定咁講,同時好自然地收番張宣傳單張,折起擺番落褲袋。但我內心係不斷OHSHITOHSHITOHSHIT......,我塊面開始有啲紅,死啦唔知後面有無人添,好尷尬嘅同時亦都好想笑,但唔可以笑,我當時心諗要ACT NORMAL 淡化件事,不過我個嘴角難以自控,不斷向上又畀我扯番落黎。我隱蔽地深呼吸一下,強迫自己望住姐姐問咗一句,咁你呢到有無差唔多嘅套餐?話剛出口,我已經想兜巴星自己,咪講好咗要淡化佢,做咩又提番起! 姐姐指住枱面嘅MENU講你可以睇下邊款想要。
咁我好快趣揀番啲類近嘅,諗住快啲搞掂快啲走,點知打開銀包一望,OHNO唔夠錢,我再次強迫自己望住姐姐講唔好意思,我帶唔夠錢,請問可唔可以用EPS?姐姐話唔好意思,我地唔收EPS㗎。咁附近有無櫃員機?樓上有。哦好,唔該。
姐姐好好人由頭到尾都無笑我,只係我覺得佢望我嘅眼神有種「關懷弱智,不要歧視」。撳錢嗰陣我有諗過不如走啦唔買啦,我唔敢面對姐姐,我尷到連耳仔都已經紅埋,但唔得呀,屋企人仲等緊我買PIZZA 番去。行番埋去,我已經唔太敢有眼神交流,嗱嗱臨落單界錢。呢間啲PIZZA係即做,我記得起碼等咗大半個鐘,等待期間十分煎熬,腦入面不斷回想頭先嘅事,我想快啲走呀!
兩兄弟廿頭同老母一齊塔LIFT
唔知我入LIFT 前佢地講咩....

個細仔又話佢老母咩高潮, 幾廿歲人唔好咁多性幻想.....
係唔係你黎.....
雨傘果年大學畢業禮,上台果時想大叫「反對小圈子選舉,還我真普選」

點知嗌錯咗「還我小圈子選舉」,全個theater爆笑
Seed?
我都試過個陣嚇撚死之後係咁Say sorry
中一同個朋友小息係走廊另一個班房出面傾信長
個時傾緊開魔水嘅時機
跟住我地講野大聲到仆街 又係咁講魔水
搞到個個班房入面個老師行左出黎屌我地

你講野可唔可以細聲D呀 依家全世界都知你要魔水啦

屌入面個班房嘅人望哂出黎
真係想直接爬出走廊跳落去
現實俾被人打到牙都甩撚埋
呢啲係番到屋企自己腦補
細個去廁所俾清潔姐姐見到
佢夠我打再講
曾經都以為係同一公司

BTW其實好小事
唔算好尷尬
反而你走咗一去不返就顯得你好小家
中一去柴青玩三國殺,特登一出𨋢就行快兩步,打算狸埋暗角,等個朋友到再嚇下佢。咁我就等左十幾秒終於見到有個人影,就即刻跳出去,仲「哇」左一聲點知條友係唔識嘅
細個成日好鍾意伸隻手入去揸老竇個肥仔波
有一日同佢去五金舖 有個麻甩佬着住同我老竇同一件衫背對着我 我以為嗰個係老竇伸手入去揸佢 一擰轉面真係成世人都記得個阿叔個樣 柒到想搵窿捐
過馬路有車閃出嚟

突然我隔離有個後生仔一手拖住我叫我「睇車呀」

我望住佢,佢又望住我呆咗

然後佢班frd 喺後面望住大笑

佢應該認錯我係佢啲朋友

大家好尷尬咁我就加速走咗
最尷尬係整左呢條片,好老尷

一人一句最有創意屌老闆嘅說話
https://lih.kg/2481506
死基佬扮認錯人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞