AMD討論POST(66) 睇#1&有時間幫手填資料

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
我新機就唔理快唔快都好插晒3條GEN4 M.2 SSD, 雖然FEEL唔到分別但感覺良好
我塊板得2條
我唔指意Windows Update 同Installer 會用到nvme 既優勢
而家啲installer file 安裝得咁慢應該就係thread 太少queue 太少, 類似disk benchmark 淨係行Q1T1 咁, 隻SSD 去唔到full load
MSI releases AGESA 1.2.0.2 BIOS for X570 / B550 motherboard

https://www.reddit.com/r/Amd/comments/mmo525/msi_releases_agesa_1202_bios_for_x570_b550/
妓姦快手D啦, 底板USB2.0斷到PK
Asus msi 放左部分了
兩條SSD咪慳4條線
我都得兩條nvme
上左1201 patch a仲有?
用緊妓姦牌360 aio, 靠連底板usb2.0用個aorus engine控制,一斷usb個mon仔就冇畫面同控唔到速
已經用緊最新f33I bios
技嘉全家桶
個360aio 幾型仔
Giga果rgb sw 🙈🙈🙈🙈🙈🙈
上左1201 patch a仲有?
用緊妓姦牌360 aio, 靠連底板usb2.0用個aorus engine控制,一斷usb個mon仔就冇畫面同控唔到速
技嘉全家桶
個360aio 幾型仔
Giga果個rgb sw 🙈🙈🙈🙈🙈🙈
但個桶已經比我換左,個aorus箱好睇但唔通風,full load張3090 450w半個鐘可以上到80度,放假前頂唔順落去黃金買左個Df700換,依家張卡同樣full load得70度
信仰箱好似無幾個通風好
本身用技嘉moon同技嘉卡
用過一次就放棄左set rgb
同msi drogon center 一樣

唔好中伏
我放棄左啲rgb
由尻佢自己亂閃算
Aorus engine貼Rgb fusion真係垃圾軟件啦,你整到幾型都好d 軟件真係趕客,搵個學生寫都可能好過佢。
有冇試openrgb?😂😂😂
MacBook Air M1 用Virtual Machine 行Windows 10 on ARM 嘅benchmark:

仲有冇咩Windows-exclusive benchmarks 各位想佢同Zen 3 對比下

FYI HWINFO 乜都讀唔到咁濟
果然carbon無份
你見到果堆係bios最優先果批
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞