AMD討論POST(66) 睇#1&有時間幫手填資料

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
我想問有無大大用緊CTR RC5🥲我5600x + b550m itx/ac,佢話我ccx1 overclocking failure detected有無巴打知點解
你再diagnostic
其實熱就唔係好熱,降壓超頻完打機都未過過60度
係vram 熱到仆街,打re3 都過百度
Dagnostic咗幾次,都話係golden sample,但次次tune都到最尾就話ccx1 overclocking failure
超果條數不穩定
係X寶買左D散黑色既鋁散熱片, 諗住貼D係VRAM既位置試下有冇效果
你係指拆開貼?
直貼係背板上面VRAM位
關Ram事?
Cpu oc 幾多?
試下bios set 1.3v 4.7
你邊張?
可能都要睇vram同背板中間個位導熱好唔好🤔
XTREME囉
佢粒5600x仲靚過我嗰粒 可以試1.27 4.7 或者1.33 4.75
首開先例配備 Thunderbolt 4 介面,ASUS ProArt B550-Creator 開箱動手玩

https://benchlife.info/the-first-precedent-equipped-with-thunderbolt-4-interface-asus-proart-b550-creator-review/
3090 定3080
不過妓奸就係仆街在啲導熱貼慳皮,我驚啲熱傳唔到落背板,再痴散熱鋁片都效果不大,等你report
3090, 我諗有用極都頂多降幾度咁上下, 不過反正唔貴就試下, 同埋除非上水我應該唔會拆佢住, 無理由佢落D散熱貼唔好要用家郁手換仲要冇埋保咁ON9
唉屌佢老母買個下已經中左伏on9左
本身諗住放售蝕少少轉第2張,
但真係鍾意個外型同mon仔,所以把心一橫自己換
到時有咩冬瓜豆腐就換返啲舊貼博有返保
不過講開又講聯強保又係有=無
我上網見台仔D原裝貼好似一撕就碎, 不過係GAMING OC, 我諗應該一樣
我見有啲人係留到 所以搏一搏
我見過3080 fe 就一撕就碎,仲要有類似砂布嘅野
入面冇其他易碎貼
哦你指防拆貼?以為你講導熱貼
我見人話xtreme無防拆貼
我上面係講導熱貼
我睇片見人xtreme可以原條拉起
同埋原貼好易漏油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞