美軍羅斯福號航空母艦戰鬥群今日進入南海

489 回覆
486 Like 5 Dislike
你冇初速都計到我先有得cap
你就cap 你個句俾你科學/數學老師睇就得啦。
你計出嚟先
繼續推啦,推上熱門俾多啲人入嚟睇弱智仔
隨便啦~
咁我繼續喇喎
大家快啲過嚟睇下
有弱智仔
射900km 高度係4400km
根據「射得越近,個高度越高」
射10000km會射得仲高好多
真係好撚弱智
美國有一千幾枚核武 b2 b1b b52 同戰略核潛艇
唔好呀
佢又跳出嚟話美國唔敢射架
射過兩原子彈o既美國唔敢射核彈架
連科學常識都冇嘅弱智真係好難溝通
唔駛初速就計到高度呢D咁弱智嘅野 我真係講唔出口

連最簡單vertical拋個波上去 初速唔同所引致嘅最高點唔同呢個細佬仔都識嘅野都唔識
文科仔俾D心機作返篇偽科學啦 我明係辛苦D架啦
攔截彈導導彈初始段和最高點 約1400公里高係最佳時間
都唔係o既
你要當佢一定係45度角,中間冇其他推力(推進火箭一離地就拋離),咁應該係得一個高度同速度
但係就冇咗佢好強調o既變軌囉
支支導彈係咁o既彈道咪得囉
不過又唔知點解SM-3會攔唔到
佢上咗最高點唔落返嚟SM-3咪攔截唔到囉
不過你同隻狗都好難溝通到
得閒撚下佢咪算囉
就黎梗有一隻響中國附近
有角度,有距離,有最終速度,普通projectile咁都計唔到高度,咁我都幫你唔到啦。我諗你應該係d 個題目轉少少就唔識計嘅廢才。
雖然要真計係要計埋Gravity 嘅改變,地球自轉,地球弧度,air resistance 同 drag force 一大堆,但而加係計個大概高度,就求其用普通projectile 黎計,但對小學生黎講仲係太難啦。
快啲計嚟睇下你個固定角度固定軌道嘅彈道高度嚟睇下啦
其實純拋物線只可以有一個高度同一個速度
連最終速度都唔駛
不過唔知你知唔知速度係vector嚟
算把啦,而加你又話計到啦。
你響呢個post 柒左幾多次啦?
重df41 打唔到美國東岸,df41 唔會變軌無20倍音速,到Sm3 打到240+ km 高好撚勁乜都截到,到啱啱話彈道導彈無初速計唔到高度。
你要柒到幾時?
你當你1000km咁高嗰陣G係一樣咪計到囉
拿拿臨計出嚟啦
DF-41真係冇水份咪打到囉
DF-41識detect攔截飛彈咪變到軌囉
你射咗上1000km以上唔返落嚟SM3咪攔截唔到囉
你當佢得45度角呢個彈道冇推進火箭咪計到囉
拿拿臨計出嚟DF-41上到幾高先啦
在線等
又推下先
唔好俾佢沉
你要人教你做野你打算俾幾錢呀?
冇錢架
我小學生嚟
老母冇俾零用錢
你大軍事家唔差得多
一係俾五毛你,你出一個post都係咁多錢啫
你叫你呀媽請個補習先生幫你計啦,小學雞。
都話俾五毛你
你出一個post都係咁多
而家double咗喎
快啲啦,等緊睇祖國有幾厲害
你地臭閪蚑那有幾多粒核彈頭
快啲啦
等咗一日你都未話到俾我聽DF-41射到幾高
你臭閪蚑那射核彈就無人阻止
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞