美軍羅斯福號航空母艦戰鬥群今日進入南海

489 回覆
486 Like 5 Dislike
個靶彈係模疑ICBM 嘅混合假彈,terminal speed 15倍音速,飛行軌跡低過df41 好多。
不過再世豬角肯定唔會知,佢連係用咩彈咩型號都唔知就打晒飛機,覺得SM3 截撚晒彈道導彈。
人地美國連北韓d 廢彈都無信心一定截到。
No Talk, All Actions.
咪話用sm3裝核彈頭截
人地用動能彈頭都截得到,自己諗吓轉用核彈頭截唔截到
點解一定會對立你都未講到好有說服力既原因
上面咪俾咗例子你
30倍音速,247公里高,唔記得喇?
代表d 咩? sm3 可以截df41 嘅link 呢?
咁你話係咪係囉。
俄佬同美國和好,俄國加入埋北約添,得未?
其實你知唔知247km altitude 係好低空, 2470km 就差唔多。
咁你可以射支DF41俾人試下攔截嘅
你搵到DF41射高未?
俾咗一日你喇喎
https://www.bbc.com/news/amp/world-asia-42161896
北韓嘅彈道導彈都射到4千幾公里高。
你真係再世豬角,幻想神童。
灣仔洒巴有得諗下!

一個戴面具做人的假拜登
今次出海嘅全部都打過大野㗎!
佢哋唔係練點打喎!

佢哋係練點樣一齊玩喎!

真係華山論劍喎!

全部掌門人喎!

今次啲花好貴呀!
咁又唔垃圾得過冇人要嘅垃圾紅旗同埋俄柒嘅s系列
柒到冇人要同上新聞又唔係真係日日見嘅
係柒出全世界姐 沒事兒
"North Korea says"
North Korea tested the Hwasong-14 missile that demonstrated an altitude of 3,000km (1,865 miles) but there were still many voices doubting how far it would go with a warhead attached.

Block IIA: 1,200 km range and 900 - 1,050 km ceiling

你點上去唔駛經0-1000km?西藏射到唔到東岸架喎
然後你諗住上咗去唔落返嚟?唔駛經0-1000km 直接落地?
咦,唔係話SM3 專打midcourse phrase嘅咩?

已經唔講你SM3 佈置響邊度,就當係攻擊目標附近啦。

又唔講midcourse 時有勁多decoys 響旁邊跟DF41飛,唔落都大氣層都唔洗指意知道粒彈響邊,就當你SM3射100粒死好采咁都估到。

跌到落1000km 差唔多到terminal phrase 囉窩。
你而加先到,DF41 要分射10粒核彈,又唔同軌跡啦,你d SM3 打空晒啦。

粒粒都25倍音速,你再射都黎唔切啦。十個城市等等毀滅啦,幻想神童,靠你做豬角就死得人多啦。

SM3想截DF41.....
其實你搵到DF-41 個attitude 未啫
係咁用"North Korea says"就當係
SM-3就係到到都可以部署,神盾艦射得、陸基又射得
你個midcourse 又有幾多decoys可以fake到佢呀?
又講個數嚟聽下啦,唔好下下靠估就當有
又唔講下有decoy一定fake得到?而家啲空空彈都識分decoy啦
又講咗幾多次30倍音速都攔到,究竟攔25倍音速有咩咁困難?
你想變軌都係preset咗,唔通你detect到咪SM-3嚟緊即刻變軌?你點知SM-3幾時會嚟?
SM-3之後仲有SM-6再之後到愛國者,俾面你頂盡咪2,3粒落到地囉,咪講咗俾你聽
https://www.sohu.com/a/346694863_99913295
研制远程导弹时,试验发射按弹道特征,分为高弹道、低弹道和正常弹道飞行试验等。通常要进行全程试射,以检验导弹的可靠性和实际射程。对于远程和洲际弹道导弹的飞行试验,考虑导弹靶场射程范围的制约条件,通常选用正常武器弹道和高弹道、低弹道、卫星弹道及其他特殊试验弹道。如果不具备全程发射试验的测试条件,可以采用高弹道来模拟全射程测试。例如2014年7月31日从太原卫星发射中心发射了2枚东风31A导弹,导弹测试射程分别约为2000公里和2250公里,而东风31a的最大射程高达11000公里,所以推测这两次试射都是高弹道飞行试验。
例如在2017年11月的一次测试中,火星-15导弹就采用了高抛弹道测试方式。导弹的最高飞行高度达到惊人的4475公里,而最终弹头落点距离发射点距离只有950公里。
通过计算,外界认为如果按照正常的发射角度进行全程试验,火星-15导弹的最大射程接近12000公里。这意味着只要重新设定制导控制系统,火星-15导弹就足以飞到美国本土地区。当然,飞是飞到了,可此时它的载荷只有150公斤。即使躲过美国的反导拦截,它的攻击效果也相当有限

即係你射到咁高就唔好諗住射咁遠
高彈道只係俾你試射嗰陣用
你都係快啲搵返DF-41究竟射到幾高先啦
我覆完呢個唔會再覆你d 幻想啦,幻想神童。
Midcourse phase D decoys 係一堆反射radar 嘅野, 散開體積成公里包住支火箭,你radar 睇到係一大舊雲飛緊,仲唔發熱, 你射100支都無咩可能射到。
係落到大氣層因為有空氣阻力,個彈頭先會飛出黎可以俾radar 捉到,但已經得返1 分鐘,仲要係10 粒彈頭分射10 個城市。
仲好可能係20支DF41 一齊射過黎,你幻想下可以點截啦。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞