真巴絲一定噴香水 (11)

1001 回覆
10 Like 6 Dislike
本地牌子試過 Ninety Second
大路安全易接受
但唔使期望好有特色聞到會 wow 一聲
又或者期望聞到好高級嘅感覺

利申 有一支 都送過兩支比人
comment 都係正面嘅
Vetiver 好正
Floriography 都有去聞過
就比較有特色啲
舉個例佢支 852 concrete 有飯味
我聞到嗰下真係呆撚左

Floroma 好多廣告 都好多地方有
不過多數上左架但無試紙
結果見就見得多 試就未試過
Cannabis前調個胡椒味我唔太接受到
但後調勁舒服
買過floriography枝桂花,幾特別,噴2-3下hold到夜晚收工
但唔係隻隻味都啱,一定要試
852我接受唔到

Floroma都買過,我覺得易接受程度高
平平地可以試下,但包裝有啲流
我係aeon style見有tester

仲有個叫fragrance house,味道都幾特別
但好似唔見有人提過
近排去銅鑼灣市集都見到有間唔錯 不過上網無乜人講 唔知係咪新
https://youtu.be/pTZeyNG8ipk
可以睇下佢啲review,追咗一排佢啲片,佢描述味道描述得幾好
奥巴馬同naa球星話佢最鐘意
佢好似係台灣channel嚟
我都覺得diptyque枝枝都好green/隱隱約約既green我好中意佢其他味mix埋green note既感覺
但真係100% green既草/葉味香水又接受唔到
我都覺得the duke好姣(但都好聞)
lhomme a la rose就真心好中意
係斯文得黎又好man既味道
不過兩枝我都carry唔起
花園系列係hermes我最中意既系列
枝枝都咁正
尼羅河同屋頂都好貼題好好聞
同埋個人覺得除左瀉湖花園之外其餘幾枝都算係中性
但持久度就麻麻
印象中大麻個枝唔錯
其他都ok好似唔算太特別

利:試左無買
我都有floriography桂花
真心做到我想像中個種桂花甜味
同埋佢其他香水都幾特別
還原到香港人日常生活聞到既味

haha#dog
而ninety second/其餘格仔鋪/hkid試過既本土香水牌子都無咩特別[/member]
未呀
Glacier 同鈴蘭
好香好持久 個人覺得唔輸大牌子!
我覺得pm同silver都係好岩春天用
夏天就可以轉返au ac
Floriography 個 earth after rain個陣青味好正 ,一試愛上

Fragrance house d 味我覺得偏女仔同甜

One day都幾好,質素同包裝都幾好
我覺得 First Met 同 My Last 呢對對香都幾出色
鈴蘭嗰支堅好聞
黎緊想要支茶香/木香
應該會試清楚啲 breath 同 1841

持久呢樣真呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞