真巴絲一定噴香水 (11)

1001 回覆
10 Like 6 Dislike
我都有
男人用ck be好啲
無話唔得
會last耐d但自己以外應該都唔會聞到
CK one
請問新手入門有冇平價香水推介呢? 啱返工/casual出街唔化妝都用得 (絲)
如J-scent / 100bon / Lush / MITH 有冇好野?
唔想為買貴牌子而買, 而且成千蚊都唔知長用鍾唔鍾意
不過試過Zara嗰啲噴上手幾款都差啲想嘔, 係我都feel到同沙龍香專櫃有好大距離
啱啱喺carousell買咗少少samples試, Diptyque Vetyverio / Tom Ford Soleil Blanc / Elizabeth Arden white tea
返工要著得formal d既話一流
普通office工,唔洗太formal,但係幾好聞
Aesop 啲香水都係後調比較Woody
Tacit 真係Last得唔算耐
利申最近買咗枝,然後屋企人好鍾意佢種Green / Woody味
瘋狂拎嚟噴

另外最近Aesop Rozu 後調都幾正,佢地噴個麻布袋放係房都香成晚
有冇人試左Guerlain花草水語新香
見台灣有得登記拎sample但香港冇
想入diptyque無花果但驚夏天咁熱用會太甜
真 諗住第一支唔想咁濃 所以先買 ck be 但真係好快散
可以試下
淡都有啲last得耐
30-40
枝嘢咁淡到咁
咁癲 唔會好濃咩
有啲兩三下都好勁
30-40下咁多架
平時淨係噴手2-3下
我覺得玫瑰好香夏天用都無問題
CK one真係好垃圾
百零蚊賣你仲想點
Chanel bleu好聞啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞