真巴絲一定噴香水 (11)

1001 回覆
10 Like 6 Dislike
見你幾個 reply 都話留意到個 local brand
但又唔講咩名喎...
市集又唔係得一個香水檔
不如早啲開名等大家留意下嘛

同埋要話你賣廣告嘅幾時都話得嘅
大家都係咁分享嘅啫怕咩
Rozu後調個木味都幾正
噴完袋放喺房,成間房都聞到
哈哈我係留意緊啲local brand
名牌果啲開始噴到悶 同埋有啲貴.....
我覺得唔算好成熟
但至少要著smart casual/semi formal會比較好
p記都正
但mfk更正
同埋佢都係甜香黎

但係我接受到
平時著衫咩 style?
想比到人咩印象?
咩場合著?
咩季節著?
中意 masculine / feminine / unisex 嘅香水?
中意咩類型嘅味 / 邊類香調?

講多啲巴絲們先有方向推介嘛
surge lutens
Tom Ford
ysl mon paris
想請教下Diptyque 荔枝玫瑰會唔會有男仔用?

現實聞過好香
無咩所謂 自己中意就得 呢隻只要唔係太man/太sporty既男仔 我覺得男仔用都無咩問題
Jimmy choo
Lalique 既encre noire個 vetiver好正, 如果vetyverio既你應該會幾鍾意,重點係好平好抵用
我自己本身有噴開其他 最唔manly果隻係Jo Malone
巴打提提你我係仔黎
之前去 parfumerietresor landmark 分店, 
但得番一兩款賣緊, 唔知佢地係唔係就快唔經銷 memo 呢個brand  
有冇人換支channel blue edt 50ml 買多左
留個tg先講野
Diptyque無花果/荔枝玫瑰大家覺得點?
我兩隻都試過覺得兩隻都幾好
暫時唔想why not both住 想二揀一
屋企d香水都未噴哂
有無巴絲噴開diptyque 呢個brand感覺點?
想知荔枝玫瑰係咪有支專for hair
係 味都係一樣 可以last到2-3個鐘到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞