真巴絲一定噴香水 (11)

1001 回覆
10 Like 6 Dislike
我拎黎噴廁所
Portrait of a lady
之前買嗰陣sales姐姐話噴8-10下
女用香水 清新d既返工用 有乜好介紹?
鍾意類似d&g light blue果種
試左chanel chance但係個friend話有d俗
No.5 Leah
Leau
好鍾意canmake嗰支叫green既香水有冇人知道邊度有類似香味?
我除左雨後花園都好中意
呢個系列都係比較大路易接受既清新花果香
反而我覺得最主要問題係持久力麻麻
岩呀
反正咁多枝都唔會用得哂
所以我平時單噴10下
mix就15以上

但係我都唔覺得擴散度好高
到底點解大家可以成日係街聞到jml定係d人真係噴廿下
Une rose 好甜
係JCE 呀

btw Angeliques 打手
thanksss 搵日去聞哂佢地先
如果驚甜我真係建議你試左Portrait of a lady 先
因為下面果幾隻都幾甜下
btw 除左FM Byredo
仲有Christian dior 既gris dior (荔枝綠茶味
Penhaligon‘s 既the duke (gin酒玫瑰比較中性同埋man 啲
duchess rose(佢老婆 清雅玫瑰味
仲有Elisabethan Rose(比較奶同埋甜少少

btw 個人喜好Une rose 同埋the duke 仲有duchess 尼三隻
其實 Tf d 香水 幾錢
成日間店都無人唔敢試
Maison Christian Dior 靜靜上左Eden roc
海洋feel
仲有蠟燭 大家點睇?
偏中性d ? 有興趣
初初覺得唔錯 但聞落又好似廁所味咁 未係好firm
蠟燭jeng啲 茉莉花香
Kilian 嘅香水勁持久
Tom ford last到下世?唔係真事下嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞