IT討論區(115) IT不是專業

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
講下又信
我唔覺形象低落喎 可以我為盲目自信
試下唔好嚇走cd rom
2<--師兄,攪錯左少少野
一般泥講,security主要負責既係client既IT team,好少係直接對auditor(除非big4吧,但實際中間都要經IT team),而做PT/VA同auditor屬唔同party都係好常見

同埋正確泥講,auditor係信份VA/PT report,而唔係信你
但我又想問啦,如果唔信份report,咁仲可以信D咩?
特別係PT,直頭成個問題Demo出泥喎
Integrity comes from within
我細妹中三 就俾人搞大咗個肚...

因為我細妹本身好MK 我又要番學 根本冇時間管佢既生活

其實我地屋企從細到大都係咁

阿爸阿媽番工 放假就係屋企休息 基本上我地兩兄妹只要唔變壞就唔會去管我地

但係我細妹呢件事太大獲 阿媽激到想辭職留係屋企 管我細妹

大概係3~4個月前 我細妹佢玩game識到一個男人

然後果個男人咁岩又住係我地附近

年紀應該有3X歲 而且離過婚 聽講離婚係因為經常飲醉酒發酒癲

佢地好似係網上傾咗2~3個禮拜就見面了

而且第一日見面就上佢屋企啪啪啪了

之後每個假日 佢地都會見面上佢度啪啪啪

就係咁一直持續了3個月左右

我細妹就同果個男人說講 她已經3個月冇黎m

果個男人一開始話佢會負責 會黎我地屋企提親

估唔到講完呢句話 第二天就人間蒸發 手機都打不通 一直熄機

直到我細妹前日同我阿爸阿媽講呢件事

我爸媽前日夜晚12點 就衝去果個男人屋企撞門

要果個男人講清楚 而且準備告佢 果個男人話佢消失果兩個禮拜 係同朋友出國玩

咁岩今日番黎 準備要打俾我細妹 我地就衝咗過黎

我爸媽根本唔信 而且果個男人睇落窮酸樣 又住公屋 邊有錢出國玩

我細妹就一直喊一直喊

果晚我阿媽俾咗枝驗孕棒俾我細妹用 真係大咗肚

琴晚我知道咗件事之後 請咗一日假 同我細妹傾下

我細妹就話果個男人對佢好好 點點點咁

我根本就聽唔入耳 我就話 對你好 只不過係想呃你隻豬

一講完呢句 我細妹就喊 然後將我部手機掟落地 成個moon爆咗

所以我想問下各位巴打

知唔知邊度買連登卡 等我買左新手機之後 可以開返個新ac
咁其實我都係當佢朋友
佢都知我有女朋友
我亦都唔會比佢有任何誤會
我只係在意同佢d business人一齊果時會扮唔識咁
大半年冇打過sql
差左
其實佢地冇得選擇信唔信份report而係想準時收工就一定要信份report不嬲auditor名義上係審核,事實上係幫你諗個理由過到審核
有女朋友
咁講啦,其實講到尾,公司搵auditor都係想要搵個人出事個陣上身/射比佢既姐
如果auditor鍾意拎自己個簽名泥玩,咁我都吹佢唔漲既
同埋正常情況下,公司應該仲驚過auditor
其實只係一則往事
諗住拋磚睇下有無人有相同經歷
你以為佢扮唔識啫 兩班人行過唔通突然過嚟寒暄咩 下次你大聲少少叫佢個名打招呼
其實認同
做咩?
為賦新詞強說愁
你宜家好好打咩
瑞和街等 不見不散
好 等我拎返個mechanical keyboard 先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞