IT討論區(115) IT不是專業

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
但可以做 Wordpress developer
用Apple ID好過啦
講security & privacy做得點好最後都會變安心翻版
不了 目標係比連登仔用
因為前幾日見個份工個interviewer話
如果有興趣做就要學sitecore
但我自己同身邊做緊programmer既朋友都無聽過
係in完返去google先知有呢舊野
外國好似都幾常用呢舊野
如果真係入去做同學完呢樣野
有啲擔心之後再轉工會好難搵工
依家仲諗緊應該向邊方面發展
想再問下有無巴打聽過or做過Global Technology Integrator同TOGO呢兩間公司?
不如學 Wordpress
冇咩好驚,鬼佬唔太執著grammar,聽得明意思就得

但local人做interviewer就...
轉左新工 人工係多左
但忙左十倍
番左2個禮拜日日有開工 冇收工
好唔好搵過份
比我一定搵過份
假期send狂CV
有工見就見工前果日即日resign
揾工
Apply 幾間公司都冇Summer intern interview 通知
日日有開工冇收工邊有時間
應該可
Everyone talked more than 2 post are welcome?
GTI咁出名都唔識
清你係香港人?定岩岩reg連登account?

IT合約遭判上判 創科局蒙鼓裏 二判被斷約 小承辦商遭欠薪威脅公開編碼
https://lih.kg/529621
頭先研究咗一陣
好似同sitecore一樣
但wordpress 好似有得免費用下
搵時間會深入研究下學下點用
感謝巴打提議
呢兩三年先開始接觸IT
唔係好熟呢行有咩公司伏
見頭post仆街公司list好似無呢間
所以先想問下有無巴打做過呢間
Ching apply 過啲咩公司
HKBN ASTRI IBM HSBC 房協
IBM HSBC 本身用contract term basis請全職,乜仲有錢請intern?!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞