IT討論區(115) IT不是專業

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
普通AP仔都有呢個數,要求睇你寫開邊飯
香港好common既backend寫吓crud,frontend識一兩個framework就好夠用
壓力來源於senior同peer都後生過自己好多
學野反而睇個人追求,目標係3,40k真係唔使好chur咁keep住追,有時呢度D人吹大左嚇走D無恆心既新手啫
thx 巴打
你講既壓力,都明既
人比人比死人,唯有自已睇化
聽落3,40k其實唔難,如果白紙自學有無咩推介?
Possible in FAANG type companies in Silicon Valley but you also have to factor in living cost.
你都有搵過資料既咪試吓睇harvard cs50先囉
試多兩個course睇得明覺得ok,整到demo仔先去搵工都唔遲
睇你幾歲,asset同有家庭未
grad 左十幾年之後
個focus真係未必係晒個人工度

至少越senior 個bonus portion越大
有時多過你annual salary

你平時份糧點用先
唔計租樓供樓 旅行 好難用到一半
應該有物業?

利申結左婚, 唔想係香港生小朋友
如果夠錢買英國靚樓
我應該會去左英國再算

香港人工其實算高
低稅 living cost 豐儉由人
na.cx = 天龍人
手巴 = 五老星
屠夫 = 三大將
樓主 = 七武海

大師兄 = 人中蟲
點先知公司出得起錢
點入去架?
星期五再戰?
AP同SA一樣,而P又同AP一樣
P == SA
香港好多公司都唔夠人用,見過幾個客既SA其實同D P無分別,只係做多幾年野
巴打們有無tg? 得閒交流下
做Tcon CAP直上4xk
我做教畜你呢?
都係自學?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞