[DSE MATHS 2021] 7年5** + 滿分心得分享, 祈求今年M2爆機

1001 回覆
103 Like 21 Dislike
今年cut off 係咪應該會低過2020
照常理嘅話
卷一啲題型唔同哂
@會考巴
我最尾嗰題計UV=ST SU=VT得唔得?我都計到k=15
我冇寫到佢哋係直角
係咪會0分?
Maybe
快靚正!
你應該代漏咗一個x截距ching
呢個我真係唔知 都係IG度見到
有幾唔同哂,咪又係條條抄,係得一條linear prog叫做將個MC做係paper 1 度
睇題目呀大家
睇到19
prove完isos 之後點出incenter lies on x=7
題目比?
其實我係黎r題目
冇,水平線然後半徑垂直弦就可以chok到。
抽象左好多
人廢 handle唔到
你勁嘅咪無問題囉
下 乜而家long q 可以咁chok嘅咩
有冇題目 想搵啲時間玩下 睇下自己攞到幾多分
MC得16分
LONG Q大約要幾多先有3
你呢個情況會包埋平行四邊形, 要提到有最少一隻直角先得

應該會有啲分, 我係覺得計斜率積方便啲啫, 唔係唯一方法嚟
我落場嗰份有寫詳細少少
我肯定有test哂3個,記得其中一個係正數,但印象中唔係88 或者過咗半日我已經洗咗腦
同埋想問個flow應該係 qs=rs=10k之後先isos?
定真係有個prove係 睇slope of a and slope of b while slpoe of b= - slope of a 所以係isos
定我get錯

lm學野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞